Κασσελάκης: «Θα είμαστε πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Κασσελάκης: «Θα είμαστε πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές» (vid)
Ο Στέφανος Κασσελάκης σε μια συνέντευξη εφ’ όλη της ύλης αναφέρθηκε στο ότι πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές.

Καλεσμένος στο Live News ήταν την Πέμπτη (11/4) ο Στέφανος Κασσελάκης. Συνομιλώντας μάλιστα με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση των Ευρωεκλογών, λέγοντας πως «είναι εφικτό να είμαστε πρώτο κόμμα».

«Αυτήν τη στιγμή αισθάνομαι και βλέπω ένα ρεύμα έξω στην κοινωνία. Ίσως έχει πλέον πάψει να αποδίδει η προπαγάνδα εναντίον του προσώπου και του χαρακτήρα μου από την κυβέρνηση. Ίσως να έχει συνεισφέρει το θέμα της συγκάλυψης των Τεμπών. Ανεβαίνουμε. Πιστεύω ότι μέσα σε δύο μήνες όλα μπορούν να ανατραπούν. Αισθάνομαι ότι μπορούμε να κερδίσουμε, θέλω να κερδίσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

«Αν δεν είμαστε πρώτοι στις Ευρωεκλογές, θα είμαστε στις βουλευτικές. Ο κόσμος βλέπει ότι οι μεταρρυθμίσεις του πρωθυπουργού είναι ένα περιτύλιγμα», συμπλήρωσε επίσης.

Ακόμη ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι το 51% της αποχής από τις εθνικές κάλπες δεν σημαίνει απολιτίκ, αλλά εκφράζει την απογοήτευση των ψηφοφόρων.

Κατά τον Στ. Κασσελάκη «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν φοβάται να ανανεωθεί, έχει έναν πρόεδρο που δεν κωλώνει σε τίποτα. Δεν θα είναι αποτυχία, εάν χάσω με δέκα μονάδες. Αποτυχία θα είναι να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας, να συνεργαστούμε με μηχανισμούς συμφερόντων. Αποτυχία είναι να είσαι επαγγελματίας πολιτικός και να προδίδεις την εκλογική βάση σου. Αποτυχία είναι να λες ότι όλα έχουν ζυγιστεί στο 41% και να αποκαλύπτεται μετά ότι υπάρχει συγκάλυψη και μονταζιέρα. Αυτό είναι αποτυχία του πολιτικού συστήματος και του πρωθυπουργού».

Ιδιαίτερα, τόνισε πως όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει στην κοινωνία συναντά μία παγωμάρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συναντά ένα κύμα.


Ο Τσίπρας είναι ικανοποιημένος

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο διάδοχός του στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε μεταξύ τους υπάρχει αγάπη και πως «δεν θέλει να πάρει αποστάσεις από εμάς. Είναι πολύ ικανοποιημένος από την πορεία, τις προτάσεις και την απήχηση».

Συνολικά δε επί των εσωτερικών ζητημάτων ανέφερε πως «δεν φοβάμαι να συγκρουστώ εσωτερικά, ακούω μόνο τη βάση». Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει «στην Ευρωπαϊκή Αριστερά και είναι η ευκαιρία να δείξουμε στην Ευρώπη πώς χτίζεται ένα αφήγημα σύγχρονης κυβερνώντας Αριστεράς».

«Έχουμε πολλά ικανά στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ, απλώς δεν ήταν τόσο προβεβλημένα. Το τι έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη του 2023 θα το δείξει κάποιο ντοκιμαντέρ», τόνισε κατόπιν.

Αστυνομία

Με αφορμή τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, ο κ. Κασσελάκης μίλησε για τα θέματα της αστυνόμευσης. «Έχουμε αλλάξει τρεις υπουργούς Προστασίας του Πολίτη μέσα σε εννέα μήνες. Δεν είναι αυτό μία κατάσταση και να αισθάνεται κάποιος ότι θα πάει σε αστυνομικό τμήμα και δεν ξέρει αν θα του πουν να καλέσει την αστυνομία. Κάτι δεν πάει καλά στην αστυνομία. Έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη πολίτη και αστυνομίας. Υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα και αίσθηση ανασφάλειας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ξαναχτίσουμε αυτή την εμπιστοσύνη» σημείωσε αναλυτικά και πρότεινε «η ηγεσία της αστυνομίας να επιλέγεται από τη Βουλή με συναίνεση διακομματική».

Καταλήψεις στα πανεπιστήμια

Σχετικά με τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, ο Στέφανος Κασσελάκης εκφράστηκε κατά των βανδαλισμών και υπογράμμισε πως τα πανεπιστήμια έχουν ελλείψεις, αναφέροντας ως παράδειγμα φοιτητές που περιμένουν επί μήνες για να συνεχίσουν την έρευνά τους. «Πρέπει να ρωτήσουμε γιατί γίνεται μια κατάληψη. Εάν είναι στην ουσία βανδαλισμός, θα πρέπει να υπάρχει κάποια μορφή επέμβασης. Το έχω πει ξεκάθαρα ότι στους βανδαλισμούς δεν είμαι υπέρ» ισχυρίστηκε.

Τέμπη

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε τις κατηγορίες κατά της κυβέρνηση για συγκάλυψη και εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρώντας ότι λέει ψέματα.

«Λένε για τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μας είχαν πει βδέλλες και ότι υποκινούμε βία χωρίς καμία απόδειξη. Ας κοιτάξουν τον καθρέφτη για τοξικότητα. Ο πρωθυπουργός της χώρας στο έγκλημα που συγκαλύπτει μαζί με το άλλο τζάκι της χώρας, το τζάκι Καραμανλή, λέει ψέματα στην κάμερα, σε συνεντεύξεις, στον ελληνικό λαό. Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας να μην γνωρίζει αν θα μπαζωθεί ο χώρος, αν πρέπει τα ίχνη να αφαιρεθούν; Αν δεν το γνώριζε πρέπει αν το πει δημόσια» είπε.

Πάντως Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη παρά τους αργούς ρυθμούς της που δεν διευκολύνουν την εμπιστοσύνη με τον πολίτη.

Φορολογία

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα πρόκειται να αλλάξει «το φορολογικό μείγμα της καθημερινότητας του Έλληνα πολίτη».

Μερικά από τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα εξής:

  • μείωση ΦΠΑ στο 0% για τα βασικά αγαθά
  • μείωση ΦΠΑ στον κατώτατο συντελεστή που επιτρέπει η ΕΕ στα καύσιμα

Ο Στέφανος Κασσελάκης εγγυήθηκε ότι η χώρα θα έχει ανάπτυξη και θα παταχθεί η φοροδιαφυγή, τονίζοντας πως θα εφαρμοστει ένας φορολογικός κώδικας που θα είναι σταθερός για μία δεκαετία.