Διαφωνία μεταξύ μετεωρολόγων για την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα: Ο Κολυδάς διαψεύδει το Meteo (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Διαφωνία μεταξύ μετεωρολόγων για την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα: Ο Κολυδάς διαψεύδει το Meteo (vid)
Διαφωνία υπάρχει ανάμεσα στους μετεωρολόγους για το πέρασμα της αφρικανικής σκόνης από την χώρα μας.

Ο καιρός αν και βρισκόμαστε στα σχεδόν στα μέσα του Απριλίου είναι άκρως καλοκαιρινός με αρκετά υψηλή -για την εποχή- θερμοκρασία. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για νέο πέρασμα αφρικανικής σκόνης από την χώρα μας.

Όμως, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, δεν φαίνεται να συμφωνεί απόλυτα με αυτό.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του αναφέρει: «Ποια σκόνη; Μου ζητήθηκε να μιλήσω για την σκόνη που “έρχεται”. Όμως ούτε ο αξιόπιστος Copernicus, αλλά ούτε και ο έγκυρος Skiron μας δίνουν κάποια αξιόλογα ποσά σκόνης, ώστε να προβούμε σε ανακοινώσεις. Και όλα αυτά με μελτέμι αύριο στα 8 μποφόρ. Το θέμα της σκόνης κατά την προσωπική μου άποψη προκαλεί περισσότερο ανησυχία παρά ενημέρωση των πολιτών», γράφει ο κ. Κολυδάς.

Τα προγνωστικά στοιχεία του meteo

Τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανέφεραν πως η γενική ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τα βορειοανατολικά προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα τη σχετική αύξηση των συγκεντρώσεών της από το μεσημέρι της Πέμπτης 11/04. Οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης θα διατηρηθούν μέχρι το Σαββατοκύριακο 13-14/04.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικά οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης, κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών της Πέμπτης 11/04.

Αφρικανική σκόνη, meteo

Μαρουσάκης: «Νέο έντονο επεισόδιο αφρικανικής»

Παράλληλα, και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόγνωσή του ανέφερε πως αναμένεται νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης.

«Με τους βοριάδες στο Αιγαίο να ενισχύονται ξανά θα κυλήσει η σημερινή ημέρα με ένα νέο έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης να μας απασχολεί από Κυριακή - Δευτέρα και στη συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.