Καρυστιανού για Αδειλίνη: «Όχι δεν τα έχουμε χάσει, η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Καρυστιανού για Αδειλίνη: «Όχι δεν τα έχουμε χάσει, η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική» (vid)
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών διέψευσε την, Μαρία Καρυστιανού που είχε δηλώσει πως την είχε παραπέμψει στην εκκλησία όταν της είχε ζητήσει δικαίωση.

Τις σημερινές εργασίες του 9ου Οικονομικού Forum Δελφών, απασχόλησαν τρείς κύκλοι οι οποίοι αφορούν τη Δικαιοσύνη, στους οποίους συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Γεώργιος Φλωρίδης, εν ενεργεία και πρώην δικαστικοί λειτουργοί και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Στον κύκλο «Δικαιοσύνη και νομοθεσία» η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, επισήμανε ότι η δικαστική έρευνα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη (28 Φεβρουαρίου 2023) είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης, αλλά, ωστόσο, δεν μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο, καθώς έχει οριστεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας και αναμένεται νέα πραγματογνωμοσύνη η οποία έχει ζητηθεί, ενώ έχει σταλεί στην Αγγλία τηλεοπτικό υλικό για το εάν στα υλικά που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία υπήρχαν εμπορεύματα επιπλέον αυτών που είχαν επίσημα δηλωθεί ότι μετέφερε.

Ακόμη, η κυρία Αδειλίνη, ανέφερε ότι η μόνη αρμόδια για την άσκηση ποινικών διώξεων πολιτικών προσώπων είναι η Βουλή, μη δεχόμενη ότι η Δικαιοσύνη -όπως λέγεται- στην υπόθεση των Τεμπών επιχείρησε να συγκαλύψει πολιτικά πρόσωπα. Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως συγκάλυψη από την πλευρά της Δικαιοσύνης, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, αποκλείοντας κάθε ανάλογο ενδεχόμενο. Παράλληλα, προσέθεσε, ότι η Δικαιοσύνη και να ήθελε να συγκαλύψει πολιτικά πρόσωπα δεν θα μπορούσε, καθώς οι εισαγγελείς όταν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων αμέσως διαβιβάζουν τη δικογραφία στη Βουλή.

Επίσης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε ότι ασφαλώς η Δικαιοσύνη έχει προβλήματα. Βασικό πρόβλημα χαρακτήρισε, αυτό με τις καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων και προσέθεσε ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά της.

Παράλληλα, η κυρία Αδειλίνη διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες ότι η ίδια σε συνάντηση που είχε με συγγενείς των θυμάτων, τους παρέπεμψε για παρηγοριά στην εκκλησία, λέγοντας ότι ο αβάσταχτος πόνος αυτών των ανθρώπων και η δίκαιη οργή τους δικαιολογεί τυχόν παρερμηνείες όσων είπε. «Δεν είμαι απέναντί τους, αλλά μαζί τους», ήταν η χαρακτηριστική της φράση της εισαγγελέως.

H απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού

Η Μαρία Καρυστιανού σε παλαιότερες δηλώσεις της υποστήριξε ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προέτρεψε συγγενείς θυμάτων των Τεμπών να βρουν παρηγοριά στην Εκκλησία και σήμερα απάντησε στην κ. Αδειλίνη μιλώντας στο Open: «Προς απάντησή της λοιπόν, όχι δεν τα έχουμε χάσει, η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική και αντιλαμβανόμαστε πολύ περισσότερα από όσα θέλει η ίδια.

Λυπάμαι για ακόμη μία φορά που ακούω την κυρία Αδειλίνη, πραγματικά. Θα ήθελα πάρα πολύ όμως να δω να απαντάει και γι’ αυτά όλα τα τελευταία γεγονότα, που έχουν βγει στο φως με τη μονταζιέρα με τα ηχητικά, για το ότι ο ανακριτής μετά από 13 μήνες, ζήτησε 14 τα ηχητικά.

Για ποιο λόγο πρέπει εμείς να ψάχνουμε αυτή τη στιγμή σε ένα χώρο εκτός από το Κουλούρι και τον χώρο του δυστυχήματος, θα πρέπει να ψάχνουμε τα υπολείμματα των ανθρώπων μας».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Open, η Μαρία Καρυστιανού αποκάλυψε ότι υπήρχαν μάρτυρες στη συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι οποίοι επιβεβαιώνουν όλα όσα καταγγέλλονται πως είπε στους συγγενείς των θυμάτων.