Το συγκλονιστικό σημείωμα επιζώσας έμφυλης βίας έξω από το Α.Τ Αγίων Αναργύρων: «Το ίδιο μου φέρθηκε η Αστυνομία...» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το συγκλονιστικό σημείωμα επιζώσας έμφυλης βίας έξω από το Α.Τ Αγίων Αναργύρων: «Το ίδιο μου φέρθηκε η Αστυνομία...» (vid)
Ανατριχιάζει το σημείωμα που άφησε έξω από το Α.Τ Αγίων Αναργύρων μια γυναίκα, επιζώσας έμφυλης βίας

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες (02/04) το απόγευμα στους Αγίους Αναργύρους για τη γυναικοκτονία 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Κόσμος με λευκές μάσκες και πανό έχει συγκεντρωθεί στο σημείο, αφήνοντας λουλούδια και κεριά στο σημείο όπου έπεσε νεκρή η 28χρονη Κυριακή. Μάλιστα, κάποιες γυναίκες άφησαν μερικά σημειώματα δίπλα στα λουλούδια που έγραφαν: «Θάνατος στους φονιάδες, η θυσία της Κυριακής και κάθε αθώου πλάσματος στο βωμό της αδιαφορίας και του εθελοτυφλισμού θα γίνει τσουνάμι και θα σας πνίξει».

1

Από αυτά τα σημειώματα ξεχωρίζει εκείνο της επιζώσας έμφυλης βίας, η οποία σημειώνει ότι σε μια ανάλογη περίπτωση είχε δεχθεί την ίδια αντιμετώπιση από την ελληνική αστυνομία. «Αγάπη μου, Κυριακή, πήγα να πεθάνω πριν χρόνια από τον σύζυγό μου και το ίδιο μου φέρθηκε η Αστυνομία Άγ. Παρασκευής.
Σου εύχομαι καλό παράδεισο, Ασημίνα»
έγραφε το σημείωμα.

σημειωμα2

Υπενθυμίζεται πως η 28χρονη Κυριακή προσέφυγε στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων για να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της και να ζητήσει βοήθεια. Ωστόσο στο αστυνομικό τμήμα βρισκόταν μόνο ένας σκοπός, μια 22χρονη αστυνομικός και μία επόπτης αξιωματικός. Επί της ουσίας, λοιπόν, το Α.Τ. λειτουργούσε εκείνη την ώρα με δύο αστυνομικού.

Οι υπεύθυνοι την ενημέρωσαν πως δεν μπορούν να της διαθέσουν ένα περιπολικό, παρότι, όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο λίγο πριν τη δολοφονία της 28χρονης, ένα περιπολικό βρίσκεται ακριβώς έξω από το ΑΤ. Επιπλέον η 22χρονη αστυνομικός που χειρίστηκε την καταγγελία δεν ενδιαφέρθηκε να καλέσει η ίδια την Άμεση Δράση.

Η 28χρονη κατέληξε να αποχωρεί μόνη της, χωρίς συνοδεία αστυνομικών, και τελικά να δολοφονείται έξω από το αστυνομικό τμήμα ενώ ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης άκουγε ζωντανά τη σφαγή της και δευτερόλεπτα πριν της είχε αρνηθεί την παροχή ενός υπηρεσιακού οχήματος για να τη μεταφέρει σπίτι.