Οργή και αγανάκτηση με την αδράνεια των αστυνομικών στο Α.Τ Αγίων Αναργύρων: «Μια κοινωνία σε αποσάθρωση» (vid)

Newsroom
Οργή και αγανάκτηση με την αδράνεια των αστυνομικών στο Α.Τ Αγίων Αναργύρων: «Μια κοινωνία σε αποσάθρωση» (vid)
Με βασικό σύνθημα το «καμία άλλη ποτέ ξανά δολοφονημένη» διαμαρτυρήθηκαν δεκάδες πολίτες για το πρωτοφανές έγκλημα με τη στυγερή δολοφονία 28χρονης έξω από αστυνομικό τμήμα.

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων με πρωτοβουλία της Νέας Αριστεράς και φεμινιστικών συλλογικοτήτων, εκεί όπου τη Δευτέρα (01/04) το βράδυ έπεσε νεκρή μια 28χρονη σε μια ακόμη γυναικοκτονία που σοκάρει κοινωνία και πολίτες.

αγιοι αναργυροι

Η 28χρονη, η οποία είχε μεταβεί στο Τμήμα για να εκφράσει το φόβο της και να ζητήσει ένα περιπολικό για να επιστρέψει στο σπίτι της, είδε τον 39χρονο να τις επιτίθεται με μαχαίρι, όταν βγήκε από το τμήμα και να την τραυματίζει θανάσιμα.

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής από τη σχετική εξέταση, η άτυχη κοπέλα δέχτηκε πέντε μαχαιριές, δύο στον θώρακα και τρεις στην πλάτη, οι οποίες αποδείχτηκαν μοιραίες για τη ζωή της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN τα λάθη ή οι παραλείψεις που έγιναν ήταν οι ακόλουθες:

  1. Δεν έγινε σωστή εκτίμηση του κινδύνου από την αξιωματικό υπηρεσίας, μετά την αναφορά του θύματος.
  2. Η ίδια η αξιωματικός υπηρεσίας δεν πήρε η ίδια τηλέφωνο, ώστε να ανοίξει κάρτα στην Άμεση Δράση, καλώντας περιπολικό για να μεταφέρει το θύμα, όπως της ζητήθηκε.
  3. Δεν ζήτησαν από τη νεαρή κοπέλα να παραμείνει στο τμήμα μέχρι να καταφθάσει το περιπολικό, και να μην κυκλοφορήσει μόνη της.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι η δεύτερη αξιωματικός ήταν επόπτης της περιοχής, που θα έκανε έλεγχο στους στόχους που φυλάσσονται τριγύρω,ενώ η ίδια είχε περιπολικό και θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να μεταφέρει με ασφάλεια την κοπέλα.

Σάλος έχει προκληθεί και στα social media με την αδράνεια των αστυνομικών στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, με την αγανάκτηση του κόσμου να ξεχειλίζει.

«Μια κοινωνία σε αποσάθρωση», «Μην ξεχάσουμε καμία», «Η Ελλάδα βυθίζεται στην αγριότητα» ήταν μεταξύ των χιλιάδων tweets για την νέα γυναικοκτονία.