Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας μετατρέπει το Βερολίνο σε... νέο Άμστερνταμ: Συστάσεις σε οπαδούς εν όψει Euro 2024 (vid)

Κώστας Μιχαήλ
Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας μετατρέπει το Βερολίνο σε... νέο Άμστερνταμ: Συστάσεις σε οπαδούς εν όψει Euro 2024 (vid)
Οι αναζητήσεις για «φθηνές πτήσεις προς Βερολίνο» αυξήθηκαν ραγδαία μετά τη νομιμοποίηση του καπνίσματος μαριχουάνας στη Γερμανία

Η Γερμανία έγινε χθες (01/04) η μεγαλύτερη χώρα της ΕΕ που νομιμοποίησε την κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς, με χιλιάδες Γερμανούς να συρρέουν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο για να ανάψουν ένα... τσιγαράκι για να το γιορτάσουν.

Οι αναζητήσεις για «φθηνές πτήσεις για Βερολίνο» από το Λονδίνο, για παράδειγμα, αυξήθηκαν κατά 350% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα τέτοια εποχή, δείχνοντας σαφές ενδιαφέρον για ταξίδια στη γερμανική πρωτεύουσα μετά τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας εκεί.

Η αποποινικοποίηση της κάνναβης στη χώρα φαίνεται να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των τουριστών, με μια εκπληκτική αύξηση κατά 3.050% στις αναζητήσεις της google του θέματος «είναι νόμιμο το χόρτο στη Γερμανία» κατά την ίδια περίοδο.

Ο νέος νόμος θα επιτρέψει επίσης στους οπαδούς και φιλάθλους που θα ταξιδέψουν στη Γερμανία για το Euro αυτό το καλοκαίρι να καπνίσουν νόμιμα χόρτο, ένα ναρκωτικό κατηγορίας Β στις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Ωστόσο, οι τουρίστες δεν θα μπορούν να το αγοράσουν, καθώς τα νέα κλαμπ κάνναβης θα είναι ανοιχτά μόνο για τους ντόπιους.

Η αποποινικοποίηση της κάνναβης στη Γερμανία θα μπορούσε να προκαλέσει πρόσθετες ταξιδιωτικές συμβουλές από τα Υπουργεία Εξωτερικών. Πριν λίγες μέρες το Foreign, Commonwealth & Development Office (FCDO) έκανε συστάσεις και εξέδωσε οδηγίες σχετικά με την "δυνατή" γερμανική μπύρα για τους Άγγλους οπαδούς που θα πάνε στις γερμανικές πόλεις για το Euro το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, προειδοποίησε τους Βρετανούς οπαδούς την περασμένη εβδομάδα να "γνωρίζουν τα όριά τους", επειδή η γερμανική μπύρα «μπορεί να είναι πιο δυνατή» από τις βρετανικές μπύρες.