Η καλύτερη σούπα στον κόσμο μαγειρεύεται στην ίδια κατσαρόλα μισό αιώνα: Το μυστικό με τον ζωμό (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η καλύτερη σούπα στον κόσμο μαγειρεύεται στην ίδια κατσαρόλα μισό αιώνα: Το μυστικό με τον ζωμό (vid)
Για περισσότερο από 45 χρόνια ένα εστιατόριο χρησιμοποιεί τον ίδιο ζωμό για να φτιάξει μία από τις καλύτερες σούπες.

Viral έχει γίνει στα social media ένα εστιατόριο που σερβίρει μια σούπα 50 ετών. Πρόκειται για ένα εστιατόριο στη γειτονιά Ekkamai στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, το οποίο έχει γίνει γνωστό επειδή σιγοβράζει τον ίδιο ζωμό στην ίδια κατσαρόλα για περισσότερα από 45 χρόνια.

Αρχικά αυτό ακούγεται... περίεργο, ωστόσο υπάρχει μεγάλη ιστορία πίσω από τη διαδικασία μαγειρέματος που διαρκεί σχεδόν πέντε δεκαετίες. Και προφανώς το εστιατόριο κάτι κάνει καλά για να έχει τόσο καλές κριτικές.

Η οικογενειακή αυτή επιχείρηση έχει γίνει ξακουστή για τον ζωμό σούπας με noodles και βόειο κρέας που ονομάζεται «neua tune». Το δημοφιλές πιάτο περιλαμβάνει συστατικά όπως βραστό και ωμό βοδινό κρέας, πατσά, σκόρδο, κανέλα, μαύρο πιπέρι, ρίζα κόλιανδρου και περίπου δώδεκα κινέζικα βότανα.

Το 2020, ο ιδιοκτήτης τρίτης γενιάς της επιχείρησης Nattapong Kaweeantawong είπε στο Great Big Story: «Για 45 χρόνια, ο ζωμός της σούπας μας δεν πετιέται ποτέ μετά το μαγείρεμα μιας ημέρας. Κρατάμε τον ζωμό όλη τη νύχτα και μετά τον χρησιμοποιήσαμε για μαγειρέψουμε τη σούπα της επόμενης μέρας. Ο ζωμός διατηρείται και μαγειρεύεται εδώ και 45 χρόνια, δίνοντας στο πιάτο μοναδικό γεύση και άρωμα».

Ωστόσο, πολλοί αναρωτιούνται αν κάτι τέτοιο είναι υγιεινό και ασφαλές, αφού η κατσαρόλα δεν πλένεται ποτέ. Αλλά δεν είναι όλα όπως φαίνονται. Ο Kaweeantawong καθησύχασε τον κόσμο ξεκαθαρίζοντας ότι η κατσαρόλα πλένεται κάθε βράδυ.

«Βγάζουμε τη σούπα από την κατσαρόλα και μετά τη σιγοβράζουμε όλη τη νύχτα», εξήγησε. Αυτή η μικρή ποσότητα που σιγοβράζει αποτελεί τη βάση για τη σούπα της επόμενης μέρας. Και η ίδια διαδικασία γίνεται κάθε βράδυ εδώ και μισό περίπου αιώνα.

«Αυτό το μέρος δεν χρειάζεται συστάσεις καθώς είναι διάσημο για τη σούπα του εδώ και 50 χρόνια. Είναι μια λίγη, αλλά νόστιμη σούπα, σε πολύ προσιτή τιμή», σχολίασε ένας κριτικός γευσιγνώστης που επισκέφτηκε πρόσφατα το εστιατόριο.

«Χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος ζωμός βοείου κρέατος που έχουμε δοκιμάσει ποτέ, τα noodles ήταν φανταστικά. Θα μπορούσα να τρώω αυτό τον ζωμό όλη την ημέρα και δεν είμαι άνθρωπος της σούπας. Τόσο καλό», σχολίασε ένας άλλος.