Αθηνά Οικονομάκου για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε για τις διακοπές στο Ντουμπάι: «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (vid)

Αθηνά Οικονομάκου για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε για τις διακοπές στο Ντουμπάι: «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (vid)
Η Αθηνά Οικονομάκου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και τοποθετήθηκε για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε μετά τις διακοπές της στο Ντουμπάι.

Η Αθηνά Οικονομάκου αναφέρθηκε στα αρνητικά σχόλια που δέχεται κατά καιρούς στο Instagram, τις αντιδράσεις και τις απαιτήσεις του κόσμου, στην εμφάνισή της στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

Σε ερώτηση της Ελένης Μενεγάκη για το αν λόγω της δουλειάς της θα πρέπει να τα έχει όλα διαθέσιμα και εκτεθειμένα στη δημόσια σφαίρα, η Αθηνά Οικονομάκου δήλωσε: «Είναι θέμα ανθρώπου αυτό. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που το κάνουν, εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Δεν μου αρέσει, δεν μου ταιριάζει και δεν μου βγαίνει καθόλου να εκθέτω τα προσωπικά μου. Φυσικά και κάποια πράγματα θα φανούν και προφανώς δεν μπορείς να τα κρύψεις όλα, ούτε να κρατάς εντελώς μακριά από τα φώτα την προσωπική σου ζωή, αλλά με ένα μέτρο και ένα όριο που βάζει ο καθένας. Για μένα αυτό είναι το μέτρο: τα δεδομένα υπάρχουν, αυτό συμβαίνει στη ζωή μου και μέχρι εκεί, δεν νομίζω ότι επιτρέπω να εισχωρήσει κάποιος παραπάνω, ακόμα και βίαια αν το προσπαθήσει. Αλλά καταλαβαίνω ότι για τον κόσμο είναι τελείως διαφορετική».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Έχουν απαιτήσεις μετά. Με αυτόν τον τρόπο σε αγαπούν και σε συμπαθούν λίγο παραπάνω. Έχεις την εύνοια του κόσμου. Εγώ έχω καταλάβει ότι ο κόσμος όσο έχει ανάγκη να βλέπει ωραίες εικόνες, άλλο τόσο υπάρχουν και άνθρωποι που αυτό τους ξενίζει και τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή που δεν παίρνουν ικανοποίηση από την καθημερινότητά τους. Οπότε ο καθρέφτης τους, ότι "κοίτα πόσο ευτυχισμένη είναι η Ελένη Μενεγάκη ενώ παράλληλα εγώ τι ζω στην καθημερινότητά μου, πόσο δυστυχής είμαι, χωρίς χρήματα, χωρίς δουλειά, χωρίς προσωπική ευχαρίστηση, χωρίς κάποια σχέση, χωρίς φίλους". Είναι θέμα χαρακτήρα, δεν είναι όλοι έτσι. Υπάρχουν και άνθρωποι που το θαυμάζουν αυτό και λένε "σ' ευχαριστούμε που ανεβάζεις ωραίες εικόνες, γιατί παίρνω δύναμη εγώ από αυτό και παίρνω χαρά από αυτό, βλέποντας αυτές τις εικόνες". Όμως υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι που η δυστυχία η προσωπικήτους τους έχει κάνει να τα βλέπουν όλα με αυτή τη ματιά της αμφισβήτησης, της ζήλειας, της κακίας. Αυτά δεν μπορείς να τα αποφύγεις».

Για το αν επηρεάζεται ή όχι από αυτά που γράφουν για την ίδια, η Αθηνά Οικονομάκου σχολίασε: «Όχι, πάρα πολύ. Ίσως ήμουν πιο ανασφαλής εγώ προσωπικά, οπότε ίσως κάποια από αυτά τα κακεντρεχή σχόλια να τα έπαιρνα πιο βαριά. Είχαν ή δεν είχαν βάση. Αν και δεν απαντούσα συνήθως, ή αν απαντούσα, απαντούσα κάπως χιουμοριστικά και ειρωνικά, που είναι του χαρακτήρα μου και το έκανα για να κλείνουν τα θέματα και όχι να παίρνουν έκταση. Αφού κατάλαβα ότι αυτό δεν βοηθάει πια - και το κάνω σε ελάχιστες περιπτώσεις καθαρά χιουμοριστικά, χωρίς καμία κακία και χωρίς κανένα υπονοοούμενο - νομίζω ότι εγώ νιώθω τόσο πιο σίγουρη για τον εαυτό μου, για το τι κάνω και ποιοι είναι οι λόγοι που το κάνω και πια ειναι η δουλειά μου και μέχρι ποιο σημείο θέλω να εκτεθώ στο Instagram, οπότε το υπερασπίζομαι κιόλας, χωρίς να με επηρεάζει κάποιο κακεντρεχές σχόλιο».

Τέλος, κατέληξε: «Τώρα, αν έχει κάποια βάση αλήθειας φυσικά και θα το σκεφτώ και επηρεάζομαι και θα προβληματιστώ. Αλλά επειδή συνήθως τα σχόλια που γίνονται είναι καθαρά με βάση προσωπικά θέματα του καθενός που τα αντιλαμβάνομαι, δείχνω κατανόηση και δεν παρεξηγούμαι».