ASUS ROG Strix SCAR 18: Ο νέος βασιλιάς των laptops

Branded Content Team
ASUS ROG Strix SCAR 18: Ο νέος βασιλιάς των laptops
Είναι κατασκευασμένο ώστε να αποτελέσει την ιδανική επιλογή για τους πιο απαιτητικούς gamers!

Κάποια laptops είναι όσο πιο λεπτά γίνεται, ορισμένα είναι φτιαγμένα για να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή αυτονομία και άλλα με στόχο να κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη. Όσο για το ROG Strix SCAR; Είναι κατασκευασμένο ώστε να αποτελέσει την ιδανική επιλογή για τους πιο απαιτητικούς gamers!

Η γκάμα ASUS διαθέτει αρκετά gaming μοντέλα, όμως το ROG Strix SCAR 18 G834 (2024) ξεχωρίζει, ιδίως όταν η κουβέντα πάει στην απόδοση. Η σειρά εστιάζει σε έναν στόχο: την καλύτερη δυνατή απόδοση στα video games. Είναι το ROG Strix SCAR 18 G834 (2024) ένας άξιος διάδοχος των άκρως επιτυχημένων προκατόχων του; Φυσικά.

Design που ξεχωρίζει

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό, η ASUS απέφυγε τις υπερβολές. Το συνηθισμένο στα gaming laptops μαύρο κάλυμμα διαθέτει ζώνες LED για πλήθος εφέ φωτισμού. Το αποτέλεσμα ενισχύεται και από το μεγάλο λογότυπο της ROG στο κάλυμμα. Αν δε, προτιμάς ένα πιο διακριτικό look, μπορείς απλά να απενεργοποιήσεις τον φωτισμό. Το SCAR μπορεί να μην ανήκει στην κατηγορία των λεπτών και ελαφριών laptops, όμως έρχεται με ένα πανίσχυρο σύστημα ψύξης το οποίο ενισχύει ακόμα περισσότερο την απόδοσή του.

Σημαντικά βελτιωμένη οθόνη

...

Καθώς το περυσινό μοντέλο αποτελούσε έτσι κι αλλιώς ένα high-end gaming laptop, τα περιθώρια βελτίωσης φέτος ήταν περιορισμένα. Η ASUS όμως βρήκε τον τρόπο να ενισχύσει ένα συγκεκριμένο στοιχείο του. Το Strix SCAR 18 έρχεται πλέον με οθόνη Mini LED η οποία πέρυσι αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο του μικρότερου μοντέλου, SCAR 16. Η μεγάλη οθόνη των 18 ιντσών κυριαρχεί, όχι μόνο από άποψη μεγέθους αλλά και λόγω των επιβλητικών της χαρακτηριστικών. Το βασικό της πλεονέκτημα είναι η πολύ καλύτερη αντίθεση σε σχέση με μία IPS, όπως και ο ισχυρότερος οπίσθιος φωτισμός που στο συγκεκριμένο μοντέλο φτάνει τα 1100 nits.

Οι τυπικές οθόνες IPS, για να καταλάβεις, σπάνια ξεπερνούν τα 500 nits. Ως εκ τούτου, τα πάντα θα είναι πεντακάθαρα με τις λεπτομέρειες να ξεχωρίζουν στις πιο σκοτεινές σκηνές στα video games, ακόμα κι όταν βρίσκεσαι σε φωτεινά περιβάλλοντα. Ως προς τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της, η οθόνη Mini LED προσφέρει ρυθμό ανανέωσης έως και 240 Hz, χρωματικό χώρο DCI-P3 100% και χρόνο απόκρισης μόλις 3 ms. Πραγματικά εντυπωσιακά και ό,τι πρέπει για να απολαύσεις video games, σειρές και ταινίες. Η ASUS μάλιστα, χάριν ευκολίας, έδωσε στην οθόνη που ενσωματώνει όλα τα παραπάνω το όνομα Nebula HDR.

Πραγματικό «τέρας»

Αναφέραμε ήδη πως το ROG Strix SCAR 18 απευθύνεται στους πλέον απαιτητικούς gamers, οπότε οι κορυφαίες επιδόσεις του δεν προκαλούν έκπληξη. Έρχεται με πανίσχυρα υποσυστήματα και με λίγα λόγια, δεν υστερεί πουθενά. Ενσωματώνει επεξεργαστή Intel Core i9 14ης γενιάς και κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 4090. Αν δεν χρειάζεσαι τόσο ισχυρά γραφικά, μπορείς να επιλέξεις την RTX 4080. Το G834 έρχεται με 32 ή 64 GB RAM και δύο ταχύτατους SSD σε διάταξη RAID. Εν ολίγοις ό,τι κι αν βάλεις κατά νου, το ROG Strix SCAR 18 θα το φέρει εις πέρας με χαρακτηριστική ευκολία. Εννοείται φυσικά πως πέραν των gamers, θα καλύψει στο έπακρο και άλλους απαιτητικούς χρήστες, όπως για παράδειγμα εκείνους που ασχολούνται με την επεξεργασία βίντεο.

Οι λάτρεις της τεχνολογίας γνωρίζουν πως για τις κορυφαίες επιδόσεις δεν αρκούν τα γρήγορα υποσυστήματα αλλά χρειάζεται και αποδοτική ψύξη. Εδώ είναι που το SCAR 18 κυριαρχεί, χάρη στο σύστημα υγρού μετάλλου με έως και τρεις ανεμιστήρες. Η ASUS επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν και να προσαρμόζουν εύκολα κάθε χαρακτηριστικό του μέσω του σχετικού software, ώστε να φέρουν την απόδοση του laptop στα μέτρα τους.

Γεμάτο εκπλήξεις

...

Τα περισσότερα gaming laptops περιορίζονται στην καλή απόδοση, όμως το SCAR 18 δεν είναι τέτοιο. Ενσωματώνει ποιοτικό σύστημα ήχου με τέσσερα ηχεία για υψηλή ένταση και σπουδαία πιστότητα. Σε συνδυασμό δε με την οθόνη Mini LED, το σύστημα είναι ιδανικό για να απολαμβάνεις ταινίες. Έρχεται ακόμα με μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 90 Wh με την αυτονομία του να ξεπερνά κάθε σου προσδοκία.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα παραπάνω, είναι ξεκάθαρο πως το ROG Strix SCAR 18 G834 (2024) κυριαρχεί στην κατηγορία των high-end gaming laptops που απευθύνονται στους πιο απαιτητικούς χρήστες. Θα τους χαρίσει ώρες ψυχαγωγίας με τα αγαπημένα τους video games, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει ακόμα και στις πιο απαιτητικές εργασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, αναλυτικές προδιαγραφές, τιμή και σημεία αγοράς, μπες στο www.asusplus.gr.

Advertorial