Ένταση στη Βουλή με Βορίδη και Κωνσταντοπούλου: «Να απολογηθεί ο πρωθυπουργός»

Επιμέλεια: Newsroom
Ένταση στη Βουλή με Βορίδη και Κωνσταντοπούλου: «Να απολογηθεί ο πρωθυπουργός»
Μεταμεσονύκτια συζήτηση σε υψηλούς τόνους στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Το απόγευμα της Τρίτης (26/03) ξεκίνησε η μαραθώνια, όπως θα είναι συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Παίρνοντας τον λόγο, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, κατηγόρησε τον κ. Ανδρουλάκη πως είναι εντολοδόχος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απολογηθεί για το κράτος δικαίου. Στη συνέχεια ο υπουργός, απευθυνόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως «εσείς προσωπικά, είστε ο ορισμός της συκοφαντίας, του συστηματικού ψεύδους, της κατασπίλωσης, όχι εμείς».

Αμέσως μετά τον λόγο ζήτησε η κ. Κωνσταντοπούλου για να απαντήσει στον Μ. Βορίδη.

«Η Πλεύση Ελευθερίας υπογράφει και στηρίζει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ζητώντας δικαιοσύνη, λογοδοσία και τέλος στην ατιμωρησία. Αυτό φωνάζουν οι οικογένειες των 57 θυμάτων, οι τραυματίες και η κοινωνία, ζητώντας να διερευνηθεί το έγκλημα των Τεμπών για το οποίο η κυβέρνηση έχει ευθύνη», τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος του κόμματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ανέφερε ότι δεν μιλά «κομματικά αλλά βάσει του αισθήματος δικαίου των πολιτών που απαιτούν δημοκρατία», τονίζοντας ότι «πρώτος ο πρωθυπουργός πρέπει να έρθει εδώ για να απολογηθεί και να δώσει όλα τα στοιχεία που ο ίδιος γνωρίζει και να ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία σε βάρος της κυβέρνησης για το έγκλημα των Τεμπών».

«Πρέπει να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις, και στοιχεία ο πρωθυπουργός. Να δώσει απαντήσεις ο κ. Μητσοτάκης για την προκλητική απουσία του αλλά και την προκλητική δήλωση του ότι κανείς δεν περιμένει να βγει τίποτα από την Εξεταστική Επιτροπή. Να δώσει εξηγήσεις για τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και στα αποδεικτικά στοιχεία σε σχέση με την παραποίηση του αποδεικτικού υλικού και την οργιώδη προσπάθεια να κουκουλωθεί η υπόθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Και συνέχισε: «Διερωτάται ο πρωθυπουργός που είναι η συγκάλυψη. Η συγκάλυψη βρίσκεται στην ενεργοποίηση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό από το πρώτο λεπτό μετά την σύγκρουση των τρένων παρεμβαίνοντας στο ίδιο το υλικό.

Η συγκάλυψη βρίσκεται στις περίεργες διαδρομές της δικογραφίας, στο μπάζωμα και στην αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος τις πρώτες μέρες με πρωθυπουργική εντολή και με ανάμειξη του πρώην περιφερειάρχη κ. Αγοραστού και του Υφυπουργού του κ. Τριαντόπουλου».

«Ο κ. Μητσοτάκης καλείται να έρθει εδώ όχι από τα κόμματα, αλλά από τις οικογένειες των θυμάτων και από το ενάμιση εκατομμύριο των πολιτών που υπέγραψαν το δημοψήφισμα για άρση ασυλίας των βουλευτών σας και για να δοθούν απαντήσεις και εξηγήσεις για τις παρεμβάσεις της κυβέρνηση στη δικαιοσύνη», τόνισε μεταξύ άλλων.