Ο νεοναζί που ενέπνευσε το American History X είναι σήμερα ένας φανατικός Εβραίος (vid)

Ο νεοναζί που ενέπνευσε το American History X είναι σήμερα ένας φανατικός Εβραίος (vid)
Πως ένα τεστ DNA έκανε τον νεοναζί Frank Meeink να απαρνηθεί τις ιδέες του και να γίνει ένας πιστός Εβραίος.

Ένας νεοναζί που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον χαρακτήρα του Έντουαρντ Νόρτον στην ταινία American History X κατάφερε να αλλάξει τη ζωή του και να επανασυνδεθεί με την εβραϊκή του κληρονομιά.

Ο Frank Meeink ήταν ο ηγέτης μιας σκληροπυρηνικής νεοναζιστικής συμμορίας τη δεκαετία του 1990. Μάλιστα, ο νεαρός τότε νεοναζί είχε σημαδέψει τον λαιμό του με μια σβάστικα. Εκείνη την εποχή, ο Meeink ήταν βαθιά ρατσιστής και αντισημίτης, πιστεύοντας και διαδίδοντας παντού ότι οι Εβραίοι ήταν «η ρίζα κάθε κακού».

american history x

Ο ρατσιστικός του λόγος και οι άγριες επιθέσεις σε μετανάστες και Εβραίες τον έστειλαν στη φυλακή. Εκεί άλλαξαν όλα. Όσο βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα, Meeink αναθεώρησε για πάρα πολλά πράγματα και αποφάσισε να αφήσει πίσω τις ιδέες του και να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Κατά την περίοδο της κράτησης του στο σωφρονιστικό κατάστημα έκανε πολλούς φίλους μετανάστες και έτσι κατάφερε να μείνει μείνει μακριά από τους σκίνχεντ φυλακισμένους.

Μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή, ο Meeink άρχισε να πολεμάει τον φασισμό και τον ναζισμό, μεταξύ άλλων δίνοντας διαλέξεις σε πανεπιστήμια και σχολεία για να διδάξει για τους κινδύνους της υιοθέτησης τέτοιων ιδεών.

Ωστόσο, το μεγάλο μάθημα για τον Meeink ήρθε λίγους μήνες αφότου είχε βγει από την φυλακή. Ένας φίλος του τον συμβούλεψε να κάνει ένα ειδικό τεστ DNA, αφού παρατήρησε ότι η εμφάνισή του είχε εβραϊκά στοιχεία.

1

Ο ίδιος δήλωσε στη New York Post: "Ήθελα απλώς να δω αν ήταν αληθινό. Αποδείχθηκε ότι όντως είχα κάποια εβραϊκή κληρονομιά κατά 2,4%. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό ποσοστό, αλλά και πάλι πολύ σημαντικό για τη μετέπειτα ζωή μου» ανακάλυψε ο Meeink.

Διαπίστωσε ότι η προ-προγιαγιά του Elizabeth Zellman Rementer ήταν Εβραία. Αυτή η ανακάλυψη άλλαξε για πάντα τη ζωή του 48χρονου, ο οποίος από νεοναζί έγινε ένας πιστός και φανατικός Εβραίος.

Έτσι, σήμερα ο Meeink διαδίδει τον ιουδαϊσμό και προσεύχεται τρεις φορές την ημέρα φορώντας το ταλλίτ και το τεφίλιν, τα οποία φορούν οι πιο φανατικοί Εβραίοι. Παρακολουθεί επίσης τη συναγωγή, τηρεί το κόσερ και πηγαίνει σε τρία μαθήματα μελέτης της Τορά κάθε εβδομάδα.