Η τιτάνια προσπάθεια του Blue Star να «δέσει» στο λιμάνι της Σαντορίνης (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η τιτάνια προσπάθεια του Blue Star να «δέσει» στο λιμάνι της Σαντορίνης (vid)
Ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου απαθανατίζει την προσπάθεια του καπετάνιου του Blue Star να προσεγγίσει το λιμάνι της Σαντορίνης.

Μια συγκλονιστική σκηνή εκτυλίχθηκε στη Σαντορίνη, καθώς παρευρισκόμενοι κατέγραψαν πλάνα από το πλοίο Blue Star 1 να δίνει μάχη με τους σφοδρούς ανέμους, ενώ προσπαθούσε να δέσει στο λιμάνι του νησιού.

Το Blue Star 1, που εκτελεί δρομολόγιο από τον Πειραιά προς τα νησιά των Κυκλάδων, αντιμετώπισε σημαντικές καθυστερήσεις λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Το πλοίο, το οποίο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να αναχωρήσει από τον Πειραιά στις 7 το πρωί, δεν απέπλευσε μέχρι το μεσημέρι, με προορισμό την Πάρο, τη Νάξο και τελικά τη Σαντορίνη, όπου έφτασε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ.

Το βίντεο που κατέγραψαν περαστικοί αναδεικνύει τις επίμονες προσπάθειες του πληρώματος, οι οποίοι ταξίδευαν για το Σαββατοκύριακο της εθνικής εορτής. Παρά τους θυελλώδεις ανέμους, που έκαναν τη διαδικασία πρόσδεσης ιδιαίτερα δύσκολη, ο καπετάνιος και το πλήρωμα τα κατάφεραν τελικά μετά από αρκετές προσπάθειες, αποδεικνύοντας την ικανότητα και την αποφασιστικότητά τους υπό πίεση.