Ηγεμόνας: Είναι σκιά, είναι παντού! (vid)

Ηγεμόνας: Είναι σκιά, είναι παντού! (vid)
Ο ράπερ που αφήνει το έργο του να μιλά, να φτιάχνει ανεξίτηλες εικόνες. Πολλές οι διαδρομές του, μία η εξουσία του: πίσω από το μικρόφωνο.

Το ραπ παιχνίδι δεν θέλει πρόσωπα, θέλει προσωπεία γεμάτα σάρκα, φιλοδοξίες, όνειρα και ρίμες φτιαγμένες από ιδρώτα, σφιγμένα δόντια και ανώδυνους (;) αυτοτραυματισμούς. Ίσως ο καλλιτέχνης του είδους να εξαπατά, να ξεγελά, να δίνει για τον εαυτό του μια όαση-φωτιά. Ίσως… Ο ράπερ είναι ο πομπός και ο δέκτης, με αυτή τη σειρά. Και όταν «χώνει» λόγια ποιητικά και το κομμάτι πετάει, τότε η σειρά αλλάζει και το μπιτ που εξερευνά τον κόσμο βρίσκει και αυτόν. Τότε, το προσωπείο στρέφεται προς το πρόσωπο του γεννήτορα και θέτει το κρίσιμο ερώτημα: Ποιος είσαι; Και η οπή στο full face ανοίγει, τα μάτια συλλέγουν όσο φως έχουν ανάγκη και οι μπάρες συγκρούονται με τα επίμονα ερωτηματικά. Ο δημιουργός ζεις μες την αντίφαση, την άρνηση, την κατάφαση και τη διαρκή ανάβαση. Είμαι ο ένας, ο κανένας, είμαι όλος ο κόσμος και ο μοναχικός Ηγεμόνας. Η διπρόσωπη μάσκα χαμογελάει/κλαίει και την κουκούλα χαϊδεύει, καταλαβαίνει, αγαπάει, μισεί, σε αυτήν μιλά και επιστρέφει. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να πούμε άλλη μία ιστορία του δρόμου. Ήρθε η ώρα να ακούσουμε, ξανά, με προσοχή τις δεύτερες φωνές και να παρατηρήσουμε το flow. Ήρθε η ώρα να κομματιάσουμε τη φωνή, πάλι, να ενώσουμε τα θραύσματα, πάλι, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε την ραπ εξουσία του σήμερα, έφτασε η στιγμή για το κείμενο του Ηγεμόνα. [σ.σ η φωτογραφία από τον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram]

Φλεξάρει μουσικά δαχτυλίδια


Και τις θα πεις γι’ αυτόν που είναι σκιά και είναι παντού; Ρωτάς και μαθαίνεις, αρκετά, λίγα, ελάχιστα, ένα και μοναδικό: ο τύπος είναι αληθινός! Ό,τι βλέπετε, αυτό είναι. Πίσω από την κουκούλα οι ανείπωτες ευχές, τα υγρά αυλάκια, τα επίμονα βλέμματα και μια αμετακίνητη απόφαση: Ο Ηγεμόνας να κατακτήσει τη ραπ σκηνή. Εντάξει, αυτό μένει να φανεί. Ξέρετε, ο χρόνος, η συνέπεια, η δημιουργία που σου «σκάει» τις ρίμες σαν χρυσά κέρματα που πέφτουν από τον ουρανό. Αυτός ο τύπος φλεξάρει μουσικά δαχτυλίδια, flow-λαμπερές πέτρες και συνεργασίες από πλατίνα. Εδώ υπάρχει η μελωδία, το «χαλί» που φιλοξενεί ηχητικά αναπάντεχα, αντηχήσεις του σήμερα και του χθες. Α, δώστε βάση και στην εικόνα. Του λόγου και του βλέμματος. Τα βίντεο κλιπ του Ηγεμόνα έχουν πάντα ενδιαφέρον, πάντα είναι καλογυρισμένα και πάντα νιώθεις το γερό πάτημα στο μπιτ. Ο τύπος το ζει, πάντα το ζούσε και πάντα ήξερε πού θα φτάσει. Το μόνο που δεν γνώριζε ήταν αν θα πεθάνει προσπαθώντας ή αν θα πλουτίσει. Για ψάξτε, πληκτρολογήστε, ακούστε, δείτε και ελάτε να μας πείτε.

Το ηγεμονικό «Yellow Tape»


Ο Ηγεμόνας ξέρει να φτιάχνει ραπ κομμάτια. Ξέρει τη δοσολογία σε sample, μίξη ήχων, στιλ, διακυμάνσεις φωνής, ρυθμού… Πολλά τα σινγκλ, δύο άλμπουμ, αρκετές δυνατές συνεργασίες, ΛΕΞ, Νέγρος του Μοριά, Moose, κ.α., όμως εμείς θα μείνουμε στο εξής τραγούδι: Yellow Tape. Η συνύπαρξη με τους BTK 187, Fly Lo, F (x), Azazel, Mike G δίνει κάτι εκπληκτικό. Τα ηχοχρώματα των φωνών, τα διαφορετικά flow, το τραπ, το ντριλ, το μπιτ που παίζει, προκαλεί, ταξιδεύει τον ακροατή και η battle διάθεση κάνουν το track σούπερ. Ε, αυτό ακριβώς είναι ο Ηγεμόνας. Αυτό είτε το περνά σε ομαδικό επίπεδο είτε σε ατομικό, πάντα είναι άξιο λόγου. Ο ράπερ αυτός είναι πάντα έτοιμος να «φτύσει» μπάρες που καίνε, λόγια που λένε και κάνουν τους άλλους να κλαίνε. Γρήγορος, δυνατός, αποτελεσματικός. Κι αν θέλετε μεγαλύτερο δείγμα γραφής, ακούστε τα δύο άλμπουμ του: Dope Sport, Dope Sport 2. Ο Ηγεμόνας δεν δείχνει πότε το πρόσωπό του και το σεβόμαστε. Πρώτα το ραπ και μετά η εικόνα. Πρώτα η έμπνευσε και μετά η εικόνα. Πρώτα οι συνεργασίες και μετά η εικόνα. Ο Ηγεμόνας δεν χρειάζεται να φαίνεται, χρειάζεται να δείχνει και αυτός ο ράπερ το κάνει και με το παραπάνω.

*Τον Ηγεμόνα τον βρίσκετε σε Spotify, YouTube, Instagram

@Photo credits: instagram