Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα

Επιμέλεια: Newsroom
Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα
Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Καθαρά Δευτέρα χαρίζοντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους που θα βγουν για χαρταετό.

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα (18/3) Καθαρά Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ από το απόγευμα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσηβρινές και απογευματινές ώρες. Στην Κρήτη αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες μέχρι και το απόγευμα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 και στα υπόλοιπα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές με τον καλύτερο καιρό για χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα

Στον παρακάτω χάρτη του meteo παρουσιάζονται με αποχρώσεις του κίτρινου οι περιοχές στις οποίες περιμένουμε εντάσεις ανέμων πάνω από 3 Μποφόρ την Καθαρά Δευτέρα σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενώ με γκρι χρώμα οι περιοχές στις οποίες η ένταση των ανέμων δεν ευνοεί το πέταγμα του χαρταετού.

χχ

Σύμφωνα με το χάρτη, το πέταγμα του χαρταετού θα είναι εύκολη υπόθεση στα νησιά του Αιγαίου, στα Επτάνησα, στα παράκτια τμήματα του Κορινθιακού Κόλπου, καθώς επίσης και στον Θερμαϊκό Κόλπο μέχρι τις Βόρειες Σποράδες.

Στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές η χαμηλή ένταση του ανέμου θα δυσκολέψει το πέταγμα του χαρταετού, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες.