Ξέσπασμα της Καραμήτρου για την πρόταση αθώωσης Μίχου: «Οι δικαστές πρέπει να συστηθούν στην κοινωνία» (vid)

Ξέσπασμα της Καραμήτρου για την πρόταση αθώωσης Μίχου: «Οι δικαστές πρέπει να συστηθούν στην κοινωνία» (vid)
Την έκρηξη της Μίνας Καραμήτρου προκάλεσε η πρόταση αθώωσης του Ηλία Μίχα στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό.

Έκπληξη αλλά και οργή προκάλεσε η πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχου στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό. Η συγκεκριμένη πρόταση προκάλεσε το ξέσπασμα της Μίνας Καραμήτρου κατά την διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN.

«Στην αρχή αυτή η πρόταση μου προκάλεσε το αίσθημα της απορίας, αλλά στη συνέχεια έφτασα στα όρια του θυμού. Άκουσα σήμερα ότι ο δικαστικός λειτουργός αναλώθηκε στο να αναλύσει στοιχεία δικογραφίας, το γράμμα του νόμου, τι λέει ο νόμος, τι είπαν οι μάρτυρες.

Με βάση τον αξιακό μου κώδικα, αλλά και πάρα πολλών ανθρώπων, όποιος ενήλικας έρχεται σε συνεύρεση με ένα ανήλικο παιδί και το εκμεταλλεύεται σεξουαλικά, το βιάζει… Ένα παιδί, τι συνείδηση έχει και τι κρίση έχει;

Οι ενήλικες άνθρωποι προσπαθούν να προστατεύσουν τα μικρά παιδιά. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μέσα στην αίθουσα ενός δικαστηρίου βαφτίζουμε συνεύρεση, έναν βιασμό, με ένα 12χρονο παιδί;», ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου.

«Ποια συναίνεση; Ποια συγκατάθεση; Τι συζητάμε; Για το αν ένα παιδί 12 ετών να αποφασίσει αν είναι συνεύρεση; Τι καθόμαστε να συζητήσουμε;

Ορισμένα πράγματα, ξέρετε, ξεφεύγουν από τους νόμους του δικαστηρίου… Έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί 12 ετών», συνέχισε η δημοσιογράφος στο δελτίο του OPEN.

«Ο αξιακός μου κώδικας και ευτυχώς πολλών άλλων ανθρώπων αυτό το χαρακτηρίζει βιασμό. Αν κάποιος δεν βλέπει βιασμό, σε ένα παιδί που έρχεται σε συνεύρεση του ερωτική με μεγαλύτερους τότε δεν είναι μόνο θέμα ηθικής, αλλά και λογικής. Ας βάλουμε λοιπόν κάποια στιγμή κάτω τη λογική. Τότε θα δούμε πολλές απαντήσεις. Και νομίζω ότι και οι ίδιοι οι δικαστές θα βρουν πολλές απαντήσεις για το πως πρέπει να συστηθούν κάποια στιγμή στην κοινωνία», κατέληξε.