Καταγγελία πατέρα στα Ιωάννινα: «Αναγκάστηκα να μεταφέρω το παιδί του στο νοσοκομείο γιατί έληγε η βάρδια του ΕΚΑΒ» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Καταγγελία πατέρα στα Ιωάννινα: «Αναγκάστηκα να μεταφέρω το παιδί του στο νοσοκομείο γιατί έληγε η βάρδια του ΕΚΑΒ» (vid)
Τι αναφέρει ο πατέρας του παιδιού σχετικά με το περιστατικό και πώς έφτασε να έρθει τελικά στην Αθήνα.

Σε μια καταγγελία προχώρησε ο πατέρας μιας 7χρονης στα Ιωάννινα, καθώς, όπως υποστήριξε αναγκάστηκε να μεταφέρει μόνος του το παιδί του στο νοσοκομείο γιατί έληγε η βάρδια του ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε ρεπορτάζ του Mega, η 7χρονη νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και πριν από δυο ημέρες κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, καθώς είχε απόστημα στην τραχηλική χώρα και κινδύνευε να πάθει ασφυξία.

Όπως καταγγέλλει ο πατέρας στο Mega, στις 02:00 τα ξημερώματα η παιδίατρος κάλεσε το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων προκειμένου να διακομιστεί στο νοσοκομείο Παίδων, ωστόσο μία ώρα αργότερα το ΕΚΑΒ τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να γίνει η διακομιδή γιατί έληγε η βάρδια του πληρώματος.

«Κάλεσε ενδονοσοκομειακά η παιδίατρος στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων. Έτυχε να είμαι μπροστά στο τηλεφώνημα, ο τηλεφωνητής του ΕΚΑΒ ανέφερε ότι το πλήρωμα αρνείται τη διακομιδή. Η παιδίατρος ρώτησε με ποιο δικαίωμα αρνούνται τη διακομιδή ενός ασθενούς. Της συνέστησε να καλέσει το 166 ώστε να καταγραφεί σαν περιστατικό και έτσι να αναγκαστούν να κάνουν τη διακομιδή, γιατί η πρόφασή τους ήταν ότι τελειώνει η βάρδια τους στις 08:00 το πρωί. Η δική τους η βάρδια. Αφού έκανε η γιατρός την κλήση στο ΕΚΑΒ, στις 2:20 περίπου, περιμέναμε να ετοιμαστούν τα χαρτιά και να έρθει το ασθενοφόρο να φύγουμε. Δέχονται λοιπόν μια κλήση στο γραφείο των ιατρών στις 3:30 και τους είπαν ότι οριακά θα έφταναν στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία"», είπε στο MEGA ο πατέρας της 7χρονης.

«Έφυγα στις 04:20 από Γιάννενα και 07:30 ήμουν στο "Αγία Σοφία" και με 100 χιλιόμετρα να πήγαινε το ασθενοφόρο θα προλάβαιναν να είναι εδώ. Υπέγραψα εγώ και πήρα το παιδί υπ'ευθύνη μου, το περιστατικό έχρηζε χειρουργείου και στα Γιάννενα δεν γινόταν. Το παιδί τώρα είναι καλά », είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το ΕΚΑΒ ισχυρίστηκε ότι δεν αρνήθηκε ποτέ τη διακομιδή και επεσήμανε πως στις 08:00 δεν έληγε η βάρδια του πληρώματος του ΕΚΑΒ, αλλά η βάρδια εφημερίας στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».