Ο Μπάμπης Στόκας αποκάλυψε ποιο ήταν το αρχικό όνομα των «Πυξ Λαξ», πώς «βγήκε» και γιατί άλλαξε (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ο Μπάμπης Στόκας αποκάλυψε ποιο ήταν το αρχικό όνομα των «Πυξ Λαξ», πώς «βγήκε» και γιατί άλλαξε (vid)
Οι «Πυξ Λαξ» αρχικά είχαν άλλο όνομα ως συγκρότημα και ο Μπάμπης Στόκας αναφέρθηκε στο πώς δημιουργήθηκε και γιατί τελικά δεν έμεινε.

O Μπάμπης Στόκας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σάββατο με φίλους» και μεταξύ άλλων αποκάλυψε ποιο ήταν το αρχικό όνομα του συγκροτήματος «Πυξ Λαξ» αλλά και την αντίδραση της μητέρας του όταν της είπε πως θα «βγάλει» δίσκο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας με τον Χρήστο Φερεντίνο ανέφερε πως η μητέρα του όταν της είπε πως θα «βγάλει» δίσκο του είπε: «στην εκκλησία θα βγάλεις δίσκο;».

Ωστόσο, ο παρουσιαστής αποκάλυψε πως το αρχικό όνομα του συγκροτήματος «Πυξ Λαξ» είναι άλλο και πως ο ίδιος το γνωρίζει καθώς ήταν ερώτηση στο τηλεπαιχνίδι «Μονομάχος», κάτι που οι παίκτες δεν ήξεραν.

«Είχε ακούσει η μητέρα σου τον τίτλο που είχατε δώσει στο συγκρότημα;», τον ρώτησε ο Χρήστος Φερεντίνος με τον Μπάμπη Στόκα να απαντάει: «Είχαμε άλλο τίτλο τότε».

Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Χ.Φ.: Το βάλαμε στο «Μονομάχο» ερώτηση, χαμός έγινε.

Μ.Σ.: Αλήθεια; Το βρήκανε;

Χ.Φ.: Σφαγή, όχι δεν το ήξεραν. Πρέπει να σας πω ότι ο τίτλος των «Πυξ Λαξ» ήταν...

Μ.Σ.: Πες το εσύ

Χ.Φ.: «Παναγία βοήθα»! Έτσι δεν ήταν;

Μ.Σ.: Αυτό βγήκε γιατί κάναμε πρόβα σ' ένα μικρό δωματιάκι και ήταν μια γιαγιά δίπλα και μας έφερνε καφεδάκια κι όλα αυτά. Κι όταν παραφερόμασταν μας χτυπούσε την πόρτα και μας έλεγε "Παναγία βόηθα ρε παιδιά, σταματήστε". Και κρατήσαμε το όνομα, αλλά δεν ήταν εμπορικό.