Κακοκαιρία: Έρχεται πολικό κύμα, τι ισχύει με το «ψύχος» του Μαρτίου

Επιμέλεια: Newsroom
Κακοκαιρία: Έρχεται πολικό κύμα, τι ισχύει με το «ψύχος» του Μαρτίου
Δεν έχει τελειώσει ο χειμώνας καθώς το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα έχει εκπλήξεις

Την ώρα που η κακοκαιρία Εμίλ είναι προ των πυλών, με τα έντονα φαινόμενα να πλήττουν τη χώρα από σήμερα Πέμπτη μέχρι αύριο, Παρασκευή (1/3), ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ανέφερε πως ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα κρύος τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.

Ειδικότερα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μιλώντας για τον καιρό, σημείωσε πως προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου, θα μπει στην Ευρώπη μία πολική αέρια μάζα, η οποία ενδεχομένως να επηρεάσει και την Ελλάδα.

«Δεν αποκλείεται εκεί στις 10 με 12 Μαρτίου να φτάσει μέχρι και την Ελλάδα και να φτιάξει ένα χειμωνιάτικο σκηνικό» σημείωσε ακόμη ο μετεωρολόγος, στη νεότερη πρόγνωσή τους για την εξέλιξη του καιρού.

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Εμίλ

Το νέο κύμα κακοκαιρίας Εμίλ θα πλήξει περιοχές της χώρας από σήμερα, Πέμπτη (29/2), το απόγευμα έως και το Σάββατο, με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, να προειδοποιεί για την πιθανότητα πλημμυρών σε αρκετά μέρη.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές, κατά τόπους ισχυρές, σχεδόν στο σύνολο της χώρας, οι καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Επίσης, η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη πτώση, αλλά και θα υπάρξει μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, με αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών.