Αδιανόητο, έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών στο Σύνταγμα: Η απάντηση του Δήμου Αθηναίων (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Αδιανόητο, έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών στο Σύνταγμα: Η απάντηση του Δήμου Αθηναίων (vid)
Άρον άρον συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών που γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Μετά τις χθεσινές (28/2) συγκεντρώσεις πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα και έγραψε με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Συγκεκριμένα δύο φοιτήτριες με κόκκινη μπογιά έγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων, ενώ στο σημείο υπήρχε πανό που έγραφε: «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί-Η οργή μας θα σας πνίξει».

Ωστόσο, αργά το βράδυ τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων που έσπευσαν να κάνουν εργασίες καθαρισμού, έσβησαν τα ονόματα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο με αυτή την κίνηση.

Η Ρωξάνη Μπέη, αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων μίλησε στο MEGA για τη συγκεκριμένη κίνηση: «Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο. Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό».

Και πρόσθεσε: «Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο. Εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν να «σβησο0υμε ή να μην σβήσουμε». Οι εργαζόμενοι πήγε στο σημείο στις 11.30 το βράδυ, την ώρα που πάει συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ την συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία».

Για να καταλήξει: «Πηγαίνουν πάντα μετά από πορείες δεν πήγαν ειδικώς».

@Photo credits: eurokinissi