Απαγορεύτηκε ο ελλιμενισμός κρουαζιερόπλοιου λόγω φόβων για ξέσπασμα χολέρας στο πλοίο: Εγκλωβισμένοι χιλιάδες επιβάτες

Επιμέλεια: Newsroom
Απαγορεύτηκε ο ελλιμενισμός κρουαζιερόπλοιου λόγω φόβων για ξέσπασμα χολέρας στο πλοίο: Εγκλωβισμένοι χιλιάδες επιβάτες
Συναγερμός έχει σημάνει στις τοπικές αρχές για μυστηριώδη ασθένεια που έχει εκδηλωθεί σε νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο στον Μαύρικιο στην Ανατολική Αφρική.

Απαγορεύτηκε ο ελλιμενισμός κρουαζιερόπλοιου με προορισμό τον Μαυρίκιο λόγω ύποπτου κρούσματος, με φόβους ότι οι επιβάτες μπορεί να έχουν προσβληθεί από χολέρα. Πάνω από 3.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα ανοικτά των ακτών της Ανατολικής Αφρικής, περιμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα μπορούσαν είτε να τους αφήσουν ελεύθερους είτε να τους θέσουν σε καραντίνα για περισσότερες ημέρες.

Εν τω μεταξύ, στην ξηρά, χιλιάδες άλλοι τουρίστες περιμένουν να δουν τι θα συμβεί, αφού δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν για νέο δρομολόγιο.

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Jessica Kwong δήλωσε στη Metro ότι επρόκειτο να αναχωρήσει με το πλοίο στις 8 μ.μ. χθες, αλλά έλαβε γραπτό μήνυμα ότι δεν θα έδενε στο λιμάνι όπως είχε προγραμματιστεί.

Το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε από τη Μαδαγασκάρη στις 22 Φεβρουαρίου με περισσότερους από 2.000 επιβάτες. Το πλοίο επρόκειτο να σταματήσει στη Ρεουνιόν αυτήν την Παρασκευή, όπως επιβεβαίωσαν οι τοπικές αρχές.

1