Πιτσιρίκος μπήκε στη φυλακή επειδή έκανε την ανάγκη του σε δημόσιο χώρο: Η μητέρα του διεκδικεί αστρονομικό ποσό (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Πιτσιρίκος μπήκε στη φυλακή επειδή έκανε την ανάγκη του σε δημόσιο χώρο: Η μητέρα του διεκδικεί αστρονομικό ποσό (vid)
Ένα αστρονομικό ποσό διεκδικεί μια μητέρα που είδε το 10χρονο αγοράκι της να οδηγείται στη φυλακή επειδή έκανε την ανάγκη του σε δημόσιο χώρο.

Το κατώφλι της φυλακής πέρασε ένας 10χρονος στη Σενατόμπια των ΗΠΑ επειδή έκανε την ανάγκη του σε δημόσιο χώρο. Τώρα η μητέρα του αγοριού διεκδικεί το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση.

Ο 10χρονος τότε Quantavious Eason περίμενε τη μαμά του να επιστρέψει από το γραφείο του δικηγόρου της, όταν ένας αστυνομικός τον είδε να ανακουφίζεται δίπλα στο αυτοκίνητό της. Το περιστατικό έγινε τον Αύγουστο του 2023.

Ο αστυνομικός που τον είδε να κάνει την ανάγκη του προχώρησε στη σύλληψή του, οδηγώντας το 10χρονο αγόρι στο αστυνομικό τμήμα. Μάλιστα, τον έβαλαν για μια ώρα σε κελί και καταδικάστηκε σε φυλάκιση με αναστολή και με την υποχρέωση να τον τσεκάρει υπάλληλος μια φορά τον μήνα για ένα τρίμηνο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι το παιδάκι είχε αυτή την αντιμετώπιση λόγω του χρώματος του δέρματος του, καθώς είναι μαύρος.

«Είμαι 99,99% σίγουρος ότι αν ήταν ένα λευκό αγόρι δεν θα είχε συλληφθεί ποτέ», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη τουαλέτα στο γραφείο του και πως ο Quantavious έκανε ότι θα έκανε κάθε λογικό παιδί που ήθελε να ανακουφιστεί.

Η μητέρα του υπέβαλε μήνυση κατηγορώντας τους αστυνομικούς της υπόθεσης για υπερβολική βία εκ προθέσεως πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας, παράλειψη εκπαίδευσης και επίβλεψης, ψευδή σύλληψη και κακόβουλη δίωξη.