Έκτακτο δελτίο καιρού: Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Επιμέλεια: Newsroom
Έκτακτο δελτίο καιρού: Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Περιορίζονται βαθμιαία σήμερα Δευτέρα (26-2-2024) τα έντονα φαινόμενα στην Ανατολική νησιωτική χώρα

Περιορίζονται βαθμιαία σήμερα Δευτέρα (26-2-2024) τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην ανατολική νησιωτική χώρα, επηρεάζοντας τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Από αύριο, Τρίτη το πρωί θα εξασθενήσουν, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Τη Δευτέρα (26-02-24) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα), τις ανατολικές Κυκλάδες, την Ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη (27-02-24) τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι το πρωί στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Πώς κινείται η γραμμή λαίλαπας

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, πρόκειται για μια ζώνη καταιγίδων που ξεκινάει από τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας, προς τη Χαλκιδική και τα φαινόμενα φτάνουν μέχρι και τα νοτιότερα τμήματα του Αιγαίου Πελάγους, προς την ανατολική Κρήτη.

Η γραμμή αυτή λαίλαπας δίνει καταιγίδες σε ένα μήκους περίπου 500 χιλιομέτρων. Το φαινόμενο πέρασε και από την Αττική και κατευθύνεται σιγά σιγά μέσα στο Αιγαίο όπου θα πάρει περισσότερη ενέργεια και περισσότερη υγρασία και θα χτυπήσει με σφοδρότητα το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο, για αυτό πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα.