Αρχιμαφιόζος έσπασε την ομερτά μετά από 25 χρονια: Ποιο έγκλημα τον στοιχειώνει μέχρι σήμερα (vid)

Newsroom
Αρχιμαφιόζος έσπασε την ομερτά μετά από 25 χρονια: Ποιο έγκλημα τον στοιχειώνει μέχρι σήμερα (vid)
Ο Michael Franzese μπορεί να έχει φύγει από τη μαφία εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ποτέ δεν «ξέφυγε» από τις αναμνήσεις του.

Ως πρώην αφεντικό της μαφίας, ο Michael Franzese έχει πιθανότατα πολλά εγκλήματα στην πλάτη του. Ωστόσο, υπάρχει μια συγκεκριμένη σκοτεινή εμπειρία που μέχρι και σήμερα δεν τον αφήνει να ησυχάσει.

Ο 72χρονος πρώην μαφιόζος ήταν ένας αξιοσέβαστο στέλεχος της διαβόητης εγκληματικής συμμορίας «Κολόμπο», μέχρι που αποφάσισε να αφήσει όλα αυτά πίσω του και να ζήσει μια κανονική ζωή μακριά από το έγκλημα και τις δολοφονίες.

Ο επονομαζόμενος «πρίγκιπας της μαφίας», παράτησε τα μαθήματα ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Hofstra για να αναλάβει τα ηνία της μαφίας αφού ο αρχιμαφιόζος πατέρας του Sonny Franzese, καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκιση για μια ληστεία τράπεζας το 1967.

Περιγράφοντας τον πατέρα του ως τον «Τζον Γκότι της εποχής του», ο Franzese εξήγησε ότι η φυλάκιση του ευθύνεται για όσα κακά συνέβησαν στη ζωή του.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι εισήχθη επίσημα ως "made man" στις Απόκριες του 1975 και έγινε αποδεκτός από όλα τα μέλη της συμμορίας «από σεβασμό προς τον πατέρα του».

Ορκίστηκαν επίσης πίστη στη συμμορία Colombo εκείνο το βράδυ, η οποία ήταν μία από τις "πέντε φατριές" της Νέας Υόρκης που έλεγχαν το οργανωμένο έγκλημα στην πόλη των ΗΠΑ.

Ωστόσο, αυτό που στόιχισε πραγματικά στον Franzese ήταν ότι τα επόμενα χρόνια έχασε όλους τους φίλους του.

Ο γεννημένος στο Μπρούκλιν μαφιόζος - ο οποίος, ως γνωστόν, κέρδισε εκατομμύρια δολάρια εξαπατώντας την ομοσπονδιακή κυβέρνηση - μπήκε στη λίστα του περιοδικού Fortune με τα "Πενήντα πιο ισχυρά και πλούσια αφεντικά της μαφίας", ενώ το Vanity Fair υποστήριξε ότι ήταν "ένας από τους πιο υψηλόμισθους που είχε δει η μαφία μετά τον Αλ Καπόνε".

Ο Franzese σίγουρα κατάφερε να καλύψει το κενό του πατέρα του, αυτό είναι σίγουρο - αλλά αυτό δεν τον «γέμισε» ποτε!

Σε συνέντευξή του στη Metro, δήλωσε: «Στη συμμορία υπήρχαν 50 άνδρες. Αυτό που είναι κάπως λυπηρό είναι ότι 48 από αυτούς τους άνδρες είναι νεκροί και ο 49ος είναι ακόμα στη φυλακή. Είμαι ο μόνος ζωντανός και ελεύθερος».

Αφού πέρασε αρκετά χρόνια στη φυλακή, ο Franzese αποκάλυψε ότι συναντήθηκε με τον Θεό και αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Μαφία, με αποτέλεσμα να φύγει από τις ΗΠΑ μαζί με την οικογένειά του - κάτι που προφανώς ήταν αρκετά επικίνδυνο για κάποιον του μεγέθους του.

Τα κατάφερε, ωστόσο, και ο ατρόμητος πρώην αρχηγός της μαφίας έγινε ο μοναδικός επικεφαλής μιας μεγάλης εγκληματικής συμμορίας που μπόρεσε να φύγει χωρίς αστυνομική προστασία και να επιβιώσει σε μια άλλη χώρα.

Αν και άφησε πίσω του αυτή τη ζωή, δυστυχώς, δεν μπόρεσε να αποτινάξει τις αναμνήσεις του τόσο εύκολα.

Συζητώντας για τις εμπειρίες που εξακολουθούν να τον στοιχειώνουν 25 χρόνια μετά, ο Franzese δήλωσε: «Νομίζω ότι η πιο σκοτεινή στιγμή ήταν να βλέπω φίλους, ξέρετε, να σκοτώνονται. Και ξέρετε, αυτό συνέβη σε αρκετά παιδιά γύρω μου, δυστυχώς. Και αυτές είναι σκοτεινές στιγμές που δεν φεύγουν ποτέ από το μυαλό σου».