Τεράστια τείχη, μυστικές σήραγγες και πολυτελείς βίλες: Το «χωριό των ναρκωτικών» έγινε ο «εφιάλτης» της Δίωξης

Επιμέλεια: Newsroom
Τεράστια τείχη, μυστικές σήραγγες και πολυτελείς βίλες: Το «χωριό των ναρκωτικών» έγινε ο «εφιάλτης» της Δίωξης
Η συνοικία El Zabal στη La Linea de la Concepcion της Ισπανίας έχει ονομαστεί "Villa Narco", καθώς φέρεται να φιλοξενεί αρκετούς από τους πιο ισχυρούς βαρόνους των ναρκωτικών

Το «χωριό των ναρκωτικών» της Ισπανίας έχει γίνει γνωστό για τις τεράστιες βίλες που διαθέτουν τεράστια πέτρινα τείχη, πισίνες, σήραγγες διαφυγής και απίστευτα συστήματα ασφαλείας. Η γειτονιά που βρίσκεται κοντά στο Γιβραλτάρ, έχει αποκτήσει το παρατσούκλι "Villa Narco" και είναι διαβόητη σε όλο τον κόσμο επειδή φιλοξενεί κάποιους από τους πιο ισχυρούς εμπόρους ναρκωτικών.

Η συνοικία El Zabal στη La Linea de la Concepcion - μέρος της επαρχίας Cadiz στη νότια Ισπανία - είναι γνωστή περισσότερο για βιομηχανικές αποθήκες παρά για τα σπίτια.

Ωστόσο, από το 1995 μέχρι σήμερα συνεχίζεται η παράνομη οικοδόμηση πολυτελών επαύλεων, σύμφωνα με την εφημερίδα La Voz de Cadiz. Εκτός από τις πισίνες και την προηγμένη ασφάλεια, αυτές οι πολυτελείς κατοικίες περιλαμβάνουν επίσης σήραγγες διαφυγής και μυστικά σημεία όπου οι κάτοικοι μπορούν να κρυφτούν αν η αστυνομία χτυπήσει την πόρτα.

Η αστυνομία στην περιοχή El Zabar πρέπει να να ανακαλύψει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης αυτών των φανταχτερών σπιτιών. Τα λιμάνια γύρω από την επαρχία του Κάντιθ αποτελούν εστία λαθρεμπορίου ναρκωτικών. Μόλις αυτό το μήνα, δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν ενώ καταδίωκαν λαθρέμπορους ναρκωτικών με βάρκα κοντά στο Μπαρμπάτε, ένα νότιο λιμάνι. Μετά από αυτό, οι αστυνομικοί συνέλαβαν οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων υπόπτων που είναι γνωστοί για τη διακίνηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα, έκανε λόγο για "δολοφονία" και υποσχέθηκε να πατάξει τη διακίνηση ναρκωτικών στη νότια Ισπανία.