Απίστευτος τύπος κατάφερε να ανέβει το όρος Κιλιμάντζαρο περπατώντας ανάποδα: Ο λόγος που το έκανε (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Απίστευτος τύπος κατάφερε να ανέβει το όρος Κιλιμάντζαρο περπατώντας ανάποδα: Ο λόγος που το έκανε (vid)
Μοναδικό είναι το επίτευγμα ενός personal trainer, ο οποίος κατάφερε να ανέβει αλλά και να κατέβει το όρος Κιλιμάντζαρο περπατώντας ανάποδα.

Με μια εξαιρετική επίδειξη αντοχής και αποφασιστικότητας, ο Ben Stewart, ένας 32χρονος γυμναστής από το Νορθάμπτον του Ηνωμένου Βασιλείου, έθεσε ένα νέο ρεκόρ στον κόσμο της περιπέτειας και της συγκέντρωσης χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο Stewart πέτυχε ένα αξιοσημείωτο κατόρθωμα, καθώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ανέβηκε και κατέβηκε το όρος Κιλιμάντζαρο, την υψηλότερη κορυφή της Αφρικής, περπατώντας ανάποδα. Αυτή η μοναδική πρόκληση δεν ήταν μόνο μια δοκιμασία σωματικής αντοχής, αλλά και ένας ειλικρινής φόρος τιμής στον εκλιπόντα παππού του, ο οποίος απεβίωσε από καρδιακή προσβολή το 2010 σε ηλικία 65 ετών.

Το όρος Κιλιμάντζαρο αποτελεί μια μοναδική πρόκληση για τους λάτρεις της περιπέτειας. Η προσέγγιση του Stewart εισήγαγε μια νέα τροπή στη συμβατική ανάβαση. Πριν από αυτό, δύο άτομα, ένα από τη Νότια Αφρική και ένα άλλο από το Νεπάλ, είχαν καταφέρει να ανέβουν το βουνό περπατώντας ανάποδα. Ωστόσο, ο Stewart είναι ο πρώτος που κατάφερε να κατέβει περπατώντας ανάποδα.

@abcnews

A British personal trainer has become the first person to walk up and down Tanzania's Mount Kilimanjaro backwards. He undertook the feat to raise money for a heart charity, after his grandfather died of a heart attack.

♬ original sound - ABC News

Στόχος των προσπαθειών του ήταν να συγκεντρώσει χρήματα για ένα συγκεκριμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα στη Βρετανία, συμβάλλοντας στην αποστολή του να χρηματοδοτεί τη σωτήρια έρευνα για τις ασθένειες της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος. Ο Jon Frost, υπεύθυνος συγκέντρωσης χρημάτων στο Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς, εξήρε την προσπάθεια του Stewart, τονίζοντας τον αντίκτυπο της συγκέντρωσης χρημάτων του στην προώθηση της ιατρικής έρευνας που υπόσχεται να σώσει και να βελτιώσει αμέτρητες ζωές.

Περιγράφοντας το οδοιπορικό ως «το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου», η προετοιμασία του Stewart για αυτή την εξαντλητική πρόκληση ήταν εκτεταμένη. Περιελάμβανε μοναδικές μεθόδους προπόνησης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μιας ειδικής συσκευής για την ενδυνάμωση των μυών του αυχένα του, η οποία ήταν απαραίτητη για τη διαχείριση των παρατεταμένων περιόδων που κοιτούσε πάνω από τον ώμο του κατά τη διάρκεια της ανάβασης και της κατάβασης. Το επίτευγμα του Stewart υποστηρίχθηκε από μια αφοσιωμένη ομάδα που τον καθοδηγούσε καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, εξασφαλίζοντας την ασφάλειά του παρά την αντισυμβατική μέθοδο αντιμετώπισης του βουνού.

Η επιτυχημένη ανάποδη ανάβαση και κατάβαση του Κιλιμάντζαρου από τον Stewart είναι κάτι περισσότερο από μια προσωπική νίκη, χρησιμεύει ως μια εμπνευσμένη απόδειξη της ανθρώπινης ανθεκτικότητας και δημιουργικότητας απέναντι στις αντιξοότητες.