Τα πιο ερωτικά μουσεία του κόσμου - Πού να ταξιδέψεις για να πάρεις έμπνευση (vids)

Επιμέλεια: Newsroom
Τα πιο ερωτικά μουσεία του κόσμου - Πού να ταξιδέψεις για να πάρεις έμπνευση (vids)
Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν αρκετά μουσεία που αναδεικνύουν τον έρωτα, το σεξ και την αγάπη στη σύγχρονη εποχή και όχι μόνο...

Εδώ και δεκαετίες, ο ερωτισμός αποτελεί αντικείμενο καλλιτεχνικών και πολιτιστικών αναπαραστάσεων με στόχο όχι μόνο την πρόκληση σεξουαλικής διέγερσης, αλλά συχνά και τη διαπαιδαγώγηση σχετικά με τη σεξουαλικότητα. Στην πραγματικότητα, η βασική αρχή της ερωτικής τέχνης είναι να εξυμνεί τα σώματα και το σεξ σε όλους τους τύπους, αποτελώντας τις περισσότερες φορές τον φορέα μηνυμάτων ενσωμάτωσης και σεβασμού.

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν αρκετά μουσεία του σεξ που στεγάζουν ένα ευρύ φάσμα έργων τέχνης, αντικειμένων και ιστορικών εγγράφων με στόχο τη διερεύνηση του θέματος του ερωτισμού σε όλους τους πολιτισμούς και τις εποχές. Ορισμένα είναι πιο αόριστα, ενώ άλλα είναι αφιερωμένα σε μια συγκεκριμένη πτυχή της σεξουαλικότητας και του σώματος.

Σε αυτό το άρθρο θα εξερευνήσουμε πέντε από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία του σεξ στον κόσμο!

Erotic Heritage Museum in Las Vegas

Το «Μουσείο Ερωτικής Κληρονομιάς» στο Λας Βέγκας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ολοκληρωμένα μουσεία του σεξ στον κόσμο. Το μουσείο προσφέρει μια εκπαιδευτική και διαδραστική εμπειρία μέσα από εκθέματα για διαφορετικούς πολιτισμούς, καθώς και διάφορες νύξεις σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που σχετίζονται με τον ερωτισμό.

Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει πολλά αρχαία κομμάτια που δείχνουν πώς αναπαριστούσαν το σεξ στο παρελθόν. Δεν λείπουν και τα επίκαιρα εκθέματα, όπως ο "Τοίχος της Ντροπής", ο τοίχος στον οποίο καταγράφονται όλα τα σεξουαλικά σκάνδαλα πολιτικών προσώπων.

Barcelona Erotic Museum

Στα μισά της πιο διάσημης λεωφόρου της Βαρκελώνης, της Las Ramblas, θα βρείτε αυτό το μοναδικό μουσείο, το οποίο εμβαθύνει στον συναρπαστικό κόσμο της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και της αναπαράστασής της στην τέχνη, την ιστορία και τον πολιτισμό

Το "Museu de l'Eròtica" στεγάζει μια συλλογή ερωτικών έργων τέχνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Το μουσείο προσφέρει επίσης ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, όπως προβολές ερωτικών ταινιών και περιοδικές εκθέσεις.

Το Μουσείο Ερωτικής Τέχνης όχι μόνο εξυμνεί την ομορφιά και την ποικιλομορφία του ανθρώπινου αισθησιασμού, αλλά αποτελεί επίσης έναν χώρο που ενθαρρύνει την ανοιχτή σκέψη και τον διάλογο. Είναι ένας μαγευτικός προορισμός για τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται να κατανοήσουν τις ποικίλες εκφράσεις της ανθρώπινης επιθυμίας και τον ρόλο του ερωτισμού στη διαμόρφωση του πολιτιστικού μας τοπίου.

Amsterdam Sex Museum – Venustempel (Temple of Venus)

Σε μικρή απόσταση από την πλατεία Νταμ του Άμστερνταμ, στην καρδιά της διάσημης συνοικίας των κόκκινων φαναριών, βρίσκεται το Μουσείο του Σεξ (Venustempel - Ναός της Αφροδίτης), ένα από τα παλαιότερα και διασημότερα μουσεία σεξ στον κόσμο.

Το μουσείο χωρίζεται σε διάφορες ενότητες που εξερευνούν την ιστορία του ερωτισμού και της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, όπως η σεξουαλικότητα στην αρχαιότητα, το σεξ στην Ανατολή, η σεξουαλικότητα στη σύγχρονη εποχή και η πορνογραφία.

Το Μουσείο του Σεξ προσφέρει επίσης μια διαδραστική εμπειρία, με έναν χώρο αφιερωμένο στα ερωτικά παιχνίδια, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν ορισμένα από τα εκθέματα.

The Leather Archives & Museum (LA&M) Chicago

Το LA&M του Σικάγο είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στην «υποκουλτούρα» του lattex, μια κοινότητα ανθρώπων που μοιράζονται το πάθος για τα δερμάτινα ρούχα, τα φετίχ και την πρακτική του BDSM.

Το μουσείο ιδρύθηκε το 1991 από τον LGBTQ+ ακτιβιστή και επιχειρηματία Chuck Renslow και δημιουργήθηκε για να διατηρήσει και να τεκμηριώσει την ιστορία και την κουλτούρα του δέρματος και της αμερικανικής queer κοινότητας.

Το Leather Sex Museum στεγάζει μια εκτεταμένη συλλογή εγγράφων, φωτογραφιών, ταινιών και αντικειμένων (όπως δερμάτινα ρούχα, μπουφάν, παντελόνια, γάντια, μάσκες, μπότες και διάφορα αξεσουάρ). Σαφώς δεν λείπουν τα αντικείμενα που σχετίζονται με την πρακτική του BDSM, όπως μαστίγια, περιλαίμια και χειροπέδες.

Ένας χώρος του μουσείου στεγάζει μια βιβλιοθήκη και ένα αρχείο με κείμενα που σχετίζονται με την LGBTQ+ κοινότητα.

Penis Museum in Iceland

Το Ισλανδικό Μουσείο του πέους στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στη συλλογή, διατήρηση και έκθεση περισσότερων από 280 μορίων διαφόρων ειδών θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένων πολικών αρκούδων, φαλαινών, δελφινιών, ταράνδων, αλεπούδων της Αρκτικής, ακόμη και ενός ανθρώπινου πέους από έναν Ισλανδό ονόματι Pall Arason το 2011.

Ιδρύθηκε το 1997 από έναν Ισλανδό δάσκαλο, ο οποίος άρχισε να συλλέγει πέη αφού έλαβε ένα μόριο ως αστείο κατά τη διάρκεια της σχολικής του καριέρας. Το μουσείο αυτό έχει προωθήσει τη μελέτη της ανδρικής προσωπικής ανατομίας, ενώ έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις σχετικά με την ισλανδική κουλτούρα και την ηθική της συλλογής πέους ζώων.