Η αληθινή ιστορία πίσω από τη Νο1 ταινία του Netflix (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η αληθινή ιστορία πίσω από τη Νο1 ταινία του Netflix (vid)
Μια νέα ταινία... αποκάλυψης κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Netflix, και παρά τη σοκαριστική βαθμολογία στο Rotten Tomatoes, ανεβαίνει με φόρα στο Top 10 της πλατφόρμας

Μια ταινία ανέβηκε γρήγορα στα charts και έγινε το νούμερο ένα του Netflix παγκοσμίως. Αυτό προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του Flixpatrol, τα οποία τοποθετούν αυτή τη στιγμή την ταινία «The Abyss» στην κορυφή.

Στα social media επικρατεί μια φρενίτιδα τις τελευταίες μέρες με την «Άβυσσο», μια τρομακτική ταινία που στην πραγματικότητα είναι εμπνευσμένη από μια αληθινή ιστορία.

Αρχικά, η ταινία κυκλοφόρησε το 2023 και σκηνοθετήθηκε από τον Richard Holm. Όσον αφορά το καστ, πρωταγωνιστούν οι Tuva Novotny ως Frigga, Kardo Razzari ως Dabir, Felicia Maxime ως Mika και Peter Franzén ως Tage.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τους κατοίκους της Kiruna, οι οποίοι αγωνίζονται να επιβιώσουν μετά από μια καταστροφική έκρηξη βράχων που απειλεί να «καταπιεί» ολόκληρη την πόλη.

Αυτή η σουηδική πόλη υπάρχει στον χάρτη και έχει μια μεγάλη ιστορία, ωστόσο, όπως συμβαίνει με πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές σειρές, η περίπτωση του «The Abyss» έχει μερικές υπερβολές.

netflix

Το «The Abyss» αφηγείται την τεράστια καταστροφή που ξεκίνησε από ένα ορυχείο στην Kiruna. Συγκεκριμένα, μια έκρηξη βράχων στο ορυχείο οδήγησε σε καταβόθρες, με τη Frigga να καλείται να βρει τον καλύτερο τρόπο για να εκκενώσει την πόλη άμεσα και να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Η πραγματική ιστορία από την οποία είναι εμπνευσμένη η ταινία έλαβε χώρα πριν από τέσσερα χρόνια στην ίδια περιοχή, όταν ένας σεισμός προκλήθηκε από την εξορυκτική δραστηριότητα στο τοπικό ορυχείο Kiruna. Στον πραγματικότητα, ο πληθυσμός αυτής της πόλης μετακινήθηκε μερικά χιλιόμετρα βόρεια, καθώς οι εργασίες εξόρυξης απειλούσαν να δουν ολόκληρο το μέρος να καταρρέει μέσα στη γη..

Προφανώς, οι σκηνοθέτες παρέκκλιναν αρκετά από αυτό προσθέτοντας πολλά φανταστικά στοιχεία για να δραματοποιήσουν την ταινία