Οι αγρότες «πολιορκούν» τη Βουλή: Στο κέντρο της Αθήνας τα τρακτέρ (pics & vid)

Newsroom
Οι αγρότες «πολιορκούν» τη Βουλή: Στο κέντρο της Αθήνας τα τρακτέρ (pics & vid)
Το Σύνταγμα «βουλιάζει» από τρακτέρ και αγρότες και το Gazzetta σας μεταφέρει όλες τις εικόνες από το μεγάλο συλλαλητήριο

Στην Αθήνα διαδηλώνουν σήμερα οι αγρότες, μετά από τέσσερις εβδομάδες παραμονής στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα: Ήδη δεκάδες τρακτέρ έχουν φτάσει στην πλατεία Συντάγματος, ενώ από νωρίς το πρωί με πλοία και πούλμαν κατέφθαναν αγρότες από την Κρήτη και πολλές περιοχές της χώρα.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τη 1:00 το μεσημέρι άρχισαν να φτάνουν στο Σύνταγμα τα πρώτα τρακτέρ τα οποία ξεκίνησαν από την Εύβοια.

Την ίδια ώρα και αγρότες της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας κατευθύνονται προς την πλατεία Συντάγματος προκειμένου να συμμετάσχουν και αυτοί στο συλλαλητήριο. Δεκάδες επαγγελματίες του κλάδου κινούνται με πούλμαν προκειμένου να συναντηθούν με τους συναδέλφους τους για να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Tο κέντρο της Αθήνας είναι πρακτικά αδιάβατο, ενώ η κυκλοφορία κλείνει προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των αγροτών που φτάνουν με τρακτέρ, αγροτικά οχήματα, αλλά και με το μετρό, όσοι μετακινούνται με τα πούλμαν που θα σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η ΕΛΑΣ έχει ήδη ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κεντρικούς δρόμους της Αθήνας να κλείνουν ανάλογα και με τη διαδρομή των αγροτών. Διακοπές κυκλοφορίας σημειώθηκαν και στη Λεωφόρο Αθηνών λόγω της διέλευσης των τρακτέρ. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, «η τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή».

«Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος. Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου.Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων», τόνισε.

Δείτε τα βίντεο του Gazzetta