Τα πνεύματα διαβόητων γκάνγκστερ και κατά συρροή δολοφόνων «εντοπίστηκαν» στα κελιά των φυλακών τους

Τα πνεύματα διαβόητων γκάνγκστερ και κατά συρροή δολοφόνων «εντοπίστηκαν» στα κελιά των φυλακών τους
Αρκετά χρόνια μετά τον θάνατο γνωστών γκάνγκστερ και κατά συρροή δολοφόνων, πρώην κρατούμενοι και απλοί πολίτες εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι βλέπουν τα πνεύματα τους στις φυλακές όπου εξέτισαν την ποινή τους

Εχθές (14/02) συμπληρώθηκαν 95 χρόνια από τη σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου, ένα αιματηρό χτύπημα που θεωρείται ότι διέταξε ο διαβόητος γκάνγκστερ Αλ Καπόνε.

Η «Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου» ήταν το όνομα που δόθηκε και έμεινε στην ιστορία, σε ένα μακελειό που έγινε σε μια αποθήκη του Λίνκολν Παρκ, στην Βόρεια πλευρά του Σικάγου, όταν τρεις ένοπλοι μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς, εκτέλεσαν εν ψυχρώ τα μέλη της αντίπαλης συμμορίας. Το μακελειό έγινε στις 14 Φεβρουαρίου του 1929, όταν ο Αλ Καπόνε, επικεφαλής της Ιταλο-Αμερικανικής μαφίας αποφάσισε να εξοντώσει όλη την συμμορία του Τζωρτζ Μοράν, για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο στην διακίνηση παρανόμου αλκοόλ στο Σικάγο, στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Μετά από πολλές δολοφονίες, το αφεντικό του αμερικανικού εγκλήματος φυλακίστηκε τελικά, αλλά το ανήσυχο πνεύμα του πιστεύεται ότι εξακολουθεί να στοιχειώνει την φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου πέρασε πέντε ολόκληρα χρόνια.

Ένας επιθεωρητής ερεύνησε όλες τις υποθέσεις που έχουν να κάνουν με φαντάσματα και παραφυσικά φαινόμενα στις φυλακές και αποκάλυψε τα αποτελέσματα της έρευνα του του στην Daily Star.

«O Αλ Καπόνε πέθανε το 1947, σε ηλικία 48 ετών. Σήμερα ο «Βράχος», όπως ήταν γνωστή η φυλακή του, αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο. Όμως οι επισκέπτες και το προσωπικό ισχυρίζονται ότι ακούνε το ανατριχιαστικό τραγούδι του Καπόνε να βγαίνει από το πρώην κελί του κακοποιού. Το φάντασμα του πρώην συγκρατούμενου και γκάνγκστερ "Machine Gun Kelly" θεωρείται επίσης ότι στοιχειώνει το κρατητήριο, ενώ ο κακοποιός Alvin "Creepy" Karpis εξακολουθεί να... δραστηριοποιείται στην κουζίνα της φυλακής» είπε αρχικά ο επιθεωρητής James Moore.

al kapone

Σε μια άλλη περίπτωση ο κυνηγός φαντασμάτων αφηγείται ότι «οι Λονδρέζοι γκάνγκστερς Ronnie και Reggie Kray, που διοικούσαν το The Firm στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, φυλακίστηκαν ισόβια για φόνο το 1969 και πέθαναν το 1995 και το 2000 αντίστοιχα. Ωστόσο, το 2017 δύο γυναίκες έπαθαν σοκ όταν επισκέφθηκαν το πρώην κελί του Ronnie στη φυλακή Shepton Mallet, στο Somerset. Εκείνος και ο αδελφός του είχαν κλειστεί εκεί τη δεκαετία του 1950, επειδή απέφυγαν να υπηρετήσουν την θητεία τους. Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες στον τοίχο οι δύο γυναίκες είδαν ένα χέρι-φάντασμα που φορούσε ένα δαχτυλίδι όπως ακριβώς αυτό που φορούσε ο Ronnie».

prison

Επίσης υπάρχει και η ιστορία του Τζακ του Αντεροβγάλτη. «Ο γνωστός κατά συρροή δολοφόνος αφαίρεσε τη ζωή πέντε γυναικών στο East End του Λονδίνου το 1888. Δύο από αυτές, η Annie Chapman και η Mary Jane Kelly, είναι γνωστό ότι έπιναν συχνά στην παμπ Ten Bells στο Spitalfields κοντά στον τόπο της δολοφονίας τους. Έκτοτε έχουν αναφερθεί παράξενες φωνές από το προσωπικό του μπαρ, καθώς και θεάσεις ενός πνεύματος ντυμένου με βικτοριανά ρούχα και καπέλο - που κάποιοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι το φάντασμα του ίδιου του ανάλγητου ενόχου».

Τέλος, ο James Moore δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον κατά συρροή δολοφόνος Ted Bundy, ο οποίος έσφαξε τουλάχιστον 30 γυναίκες τη δεκαετία του 1970. «Ο αδίστακτος δολοφόνος οδηγήθηκε στην ηλεκτρική καρέκλα το 1989 με ένα κακό χαμόγελο στο πρόσωπό του. Ακόμη και μετά το θάνατό του, οι φύλακες ανέφεραν ότι είδαν τον διεστραμμένο δολοφόνο να εξακολουθεί να χαμογελάει και να περπατάει στη φυλακή της Φλόριντα, αλλά όταν πλησίασαν το όραμα, αυτό εξαφανίστηκε» είπε ο επιθεωρητής.