Απίστευτο περιστατικό: Αστυνομικοί απαθανατίστηκαν να βλέπουν Netflix και να κάνουν γυμναστική στο σπίτι αγνοούμενης (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Απίστευτο περιστατικό: Αστυνομικοί απαθανατίστηκαν να βλέπουν Netflix και να κάνουν γυμναστική στο σπίτι αγνοούμενης (vid)
Viral έχει γίνει το βίντεο όπου απαθανατίζει δύο αστυνομικούς να βρίσκονται στο διαμέρισμα της αγνοούμενης και να βλέπουν Netflix.

Σε μια συγκλονιστική παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και της επαγγελματικής συμπεριφοράς, η Abbygail Lawton, μια 21χρονη μητέρα από το Wigan, επέστρεψε στο σπίτι της μετά από μια οδυνηρή δοκιμασία μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι οι αστυνομικοί είχαν περάσει ώρες μέσα στο σπίτι της ασχολούμενοι με δραστηριότητες αναψυχής αντί να διεξάγουν ενδελεχή έρευνα.

Η Lawton, η οποία είχε γίνει αντικείμενο 11ωρη έρευνας με τη συμμετοχή αστυνομικού ελικοπτέρου και drone λόγω ανησυχιών που δημιουργήθηκαν μετά από εικασίες για εξαφάνιση της, βρέθηκε σε μια κατάσταση που εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη συμπεριφορά και τη λογοδοσία της αστυνομίας.

Αφού δηλώθηκε η εξαφάνισή της εν μέσω κρίσης ψυχικής υγείας, η Lawton βρέθηκε από δύο αστυνομικούς και πέρασε τη νύχτα σε ένα κελί, συλληφθείσα για υποτιθέμενη σπατάλη χρόνου. Ωστόσο, αυτό που ανακάλυψε από την κάμερα που έχει στο σπίτι της ήταν κάτι το σοκαριστικό. Το υλικό αποκάλυψε ότι δύο άνδρες αστυνομικοί βολεύτηκαν στο σπίτι της, παρακολουθούσαν Netflix και μάλιστα χρησιμοποίησαν τους αλτήρες της για μια προπόνηση, ενώ υποτίθεται ότι περίμεναν σε περίπτωση που επέστρεφε.

Οι αστυνομικοί καταγράφηκαν από την κάμερα να κοροϊδεύουν την επιλογή των σειρών που παρακολουθούσε η Lawton στο Netflix, με τον έναν αστυνομικό να κοιτάζει κατευθείαν στην κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης για να αναγνωρίσει ότι γνωρίζει ότι τον παρακολουθούν. Το περιστατικό αυτό, όπως το αφηγήθηκε η Lawton στη Daily Mail, καταδεικνύει περίτρανα την κατάφωρη περιφρόνηση της ιδιωτικής ζωής και του σεβασμού που οφείλονται στα άτομα κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων, ιδίως σε ευαίσθητες περιστάσεις που αφορούν κρίσεις ψυχικής υγείας.

Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει οργή και εκκλήσεις για απόδοση ευθυνών, ρίχνοντας φως στις προσδοκίες επαγγελματικής συμπεριφοράς στο αστυνομικό σώμα. Υπογραμμίζει τη σημασία της διατήρησης της εμπιστοσύνης του κοινού, ιδίως κατά τον χειρισμό καταστάσεων που αφορούν ευάλωτα άτομα.