Aγρότες: Προτείνουν κλείσιμο της Εθνικής οδού και συλλαλητήριο στην Αθήνα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Aγρότες: Προτείνουν κλείσιμο της Εθνικής οδού και συλλαλητήριο στην Αθήνα (vid)
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θέλουν οι αγρότες. Σκέψεις για κλείσιμο Εθνικών Οδών, τελωνείων και μεγάλο συλλαλητήριο στην «καρδιά» της Αθήνας.

Στην πανελλαδική σύσκεψη παρουσία εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Νίκαια της Λάρισας, οι αγρότες θα αποφασίσουν για το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Στο «τραπέζι» έχει πέσει το ενδεχόμενο επ' αόριστον κλεισίματος Εθνικών Οδών και τελωνείων ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο καθόδου στην Αθήνα για μεγάλο συλλαλητήριο.

Αγρότες από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής επιχείρησαν νωρίτερα να φτάσουν με τα τρακτέρ τους στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, να καταθέσει ψήφισμα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν καθώς αποκλείστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, στην Εθνική οδό, στο ύψος του Λακκώματος. Λίγη ώρα αργότερα οι αγρότες επέλεξαν να φύγουν από την περιοχή και να επιστρέψουν στο μπλόκο των Μουδανιών.

1

Επισημαίνεται ότι στις 18:00 της Δευτέρας (05/02) συνεδρίασε το μπλόκο του Πλατυκάμπου, κάτι που μάλλον θα έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα ενόψει της αυριανής πανελλαδικής αγροτικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα.

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ανέφερε: «Αύριο, στη Νίκαια της Λάρισας θα έρθουν μπλόκα απ' όλη τη χώρα και εκεί θα αποφασίσουμε από κοινού τις δράσεις μας, πώς θα χειριστούμε την κατάσταση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που δεν μας ικανοποιούν, γι' αυτό και συνεχίζουμε με πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».

3

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Να βγούμε με τα τρακτέρ στην Εθνική Οδό, που είναι αναφαίρετο και συνταγματικό δικαίωμά μας. […] Θα προχωρήσουμε σε δράσεις μέσα στις πόλεις, θα δούμε για συλλαλητήριο στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, μαζί με πολύωρους και πιο έντονους αποκλεισμούς στην Εθνική Οδό, ώστε να ασκήσουμε πιο αποτελεσματική πίεση στην κυβέρνηση».