Ο Αυγενάκης «πλακώθηκε» live με αγρότες στον «αέρα»: «Αρκετά να πείτε στον οδηγό σας!» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ο Αυγενάκης «πλακώθηκε» live με αγρότες στον «αέρα»: «Αρκετά να πείτε στον οδηγό σας!» (vid)
Ο υπουργός είπε σε έντονο ύφος πως δεν χρειάζεται να του κάνουν υποδείξεις και «αρκετά», με την λέξη αυτή να ανάβει τα αίματα και οι αγρότες απάντησαν.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, μίλησε στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος» για τους αγρότες, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ωστόσο στην εκπομπή συμμετείχαν και αγρότες και ο διάλογος που ακολούθησε με τον υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ήταν αρκετά έντονος.

Συγκεκριμένα, κάποια στιγμή στην συζήτηση αναφέρθηκε και το ακριβό πετρέλαιο και ρεύμα που πληρώνουν οι αγρότες αλλά και τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν έγιναν σωστά με τον αγρότη κ. Σιδερόπουλο να τονίζει: «εκεί έγινε η καταστροφή του Δράμαλη».

Έτσι, λίγο αργότερα ανέβηκαν οι τόνοι, όταν ο υπουργός απαντούσε σε όσα ειπώθηκαν: «Σε ό,τι αφορά το ρεύμα», είπε ο υπουργός με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Στάθη να συμπληρώνει: «είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Ενέργειας, να ξαναπώ, αυτό δεν είναι δική σας αρμοδιότητα, θέλω να το λέω γιατί σας έχουμε βάλει...».

«Ακριβώς», απάντησε ο Λευτέρης Αυγενάκης και o αγρότης ανέφερε: «δεν σημαίνει τίποτα ότι είναι αρμοδιότητα άλλου υπουργού, οι υπουργοί πρέπει να συνεργάζονται κάθε μέρα», τόνισε.

Τότε ο υπουργός απάντησε: «Κύριε Σιδηρόπουλε ήρεμα τώρα, ήρεμα. Ξέρουμε πολύ καλά την δουλειά μας, εντάξει. Μην κάνετε και υποδείξεις γιατί αρκετά. Μέχρι εδώ» και άναψαν τα αίματα.

«Αρκετά σε ποιον;», είπε ο άλλος αγρότης που βρισκόταν στο «παράθυρο».

«Αρκετά να πείτε στον οδηγό σας!», απάντησε και ο συνάδελφός του απευθυνόμενος στον Λευτέρη Αυγενάκη.

«Όχι αρκετά! 7 ώρες μας είχες να περιμένουμε απ' έξω! Και δεν μας δεχόσουν, αρκετά αλλού!», είπε ξανά ο αγρότης εμφανώς εκνευρισμένος.

«Το "αρκετά" είναι προσβλητικό», τόνισε ο αγρότης.

«Εγώ θέλω να απαντήσω, εντάξει το παίρνω πίσω», είπε ο υπουργός και συνεχίστηκε η συζήτηση.

Το απόσπασμα από το 12:20 κι έπειτα: