Διαμαρτυρία με τη συμμετοχή Παναιτωλικού στο Αγρίνιο: «Κάτω τα χέρια από το Πρωτοδικείο» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Διαμαρτυρία με τη συμμετοχή Παναιτωλικού στο Αγρίνιο: «Κάτω τα χέρια από το Πρωτοδικείο» (vid)
Ενεργά συμμετείχε ο Παναιτωλικός στη μαζική συγκέντρωση στο Αγρίνιο για την έδρα του Κεντρικού Πρωτοδικείου.

Ηχηρό μήνυμα έστειλε το Αγρίνιο για το Πρωτοδικείο στη μεγάλη συγκέντρωση η οποία έλαβε χώρα σήμερα (30/1), έξω από το Δικαστικό Μέγαρο. Σύσσωμη η τοπική κοινωνία διατρανώνει την αντίθεση της σε κάθε σενάριο υποβάθμισης του Πρωτοδικείου της πόλης στα πλαίσια του νέου δικαστικού χάρτη.

Με τη μαζική αυτή συγκέντρωση κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις εν αναμονή του τελικού σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ενώ τις τελευταίες ημέρες φέρονται ως επικρατέστερα η διατήρηση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς στο Αγρίνιο, η δημιουργία ενός κεντρικού Πρωτοδικείου στην Αιτωλοακαρνανία με έδρα το Μεσολόγγι και η υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αγρινίου σε περιφερειακό, όπως αναφέρει το titormosnet.gr.

Κυρίαρχο αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας είναι η διατήρηση και των δύο Πρωτοδικείων, σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, ωστόσο στο ενδεχόμενο διατήρησης του ενός ως κεντρικού όλες οι προϋποθέσεις συγκλίνουν υπέρ του Αγρινίου. Ο νομικός κόσμος, οι τοπικές αρχές και σύλλογοι-φορείς έχουν συστρατευθεί στον αγώνα για τη διατήρηση του Πρωτοδικείου του Αγρινίου με τη σημερινή συγκέντρωση να αποτελεί μήνυμα προς την Κυβέρνηση.

Το λόγο έλαβαν ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Δημήτρης Νικάκης, ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου καθώς και οι δήμαρχοι Αμφιλοχίας Θανάσης Τρουνίδης και Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας. Παρόντες στην κινητοποίηση και οι βουλευτές Μίλτος Ζαμπάρας (ΣΥΡΙΖΑ) και Χριστίνα Σταρακά (ΠΑΣΟΚ).

Δυναμικό «παρών» έδωσε και ο Παναιτωλικός. Διοίκηση, προπονητές και ποδοσφαιριστές συμμετείχαν στην συγκέντρωση και πορεία που ακολούθησε.