Ηλικιωμένη άφησε την αμύθητη περιουσία της στα κατοικίδια της: Τα παιδιά της τρέχουν στα δικαστήρια για να την διεκδικήσουν

Επιμέλεια: Newsroom
Ηλικιωμένη άφησε την αμύθητη περιουσία της στα κατοικίδια της: Τα παιδιά της τρέχουν στα δικαστήρια για να την διεκδικήσουν
Μια ηλικιωμένη επιχειρηματίας από τη Κίνα αποφάσισε να αφήσει την κληρονομιά της στα κατοικίδια της. Η είδηση έγινε γρήγορα viral και τώρα τα παιδιά της προσπαθούν να πάρουν στα χέρια τους την πολυπόθητη περιουσία.

Σε μια κίνηση που έχει προκαλέσει μεγάλη προσοχή και νομικές συζητήσεις, μια ηλικιωμένη γυναίκα από τη Σαγκάη άφησε ολόκληρη την περιουσία της, ύψους 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων, στα κατοικίδιά της, παρακάμπτοντας εντελώς τα παιδιά της. Η ασυνήθιστη αυτή απόφαση της κ. Liu, η ακριβής ηλικία της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και έχει αναδείξει την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού της περιουσίας και της ευημερίας των ζώων.

Η απόφαση της κ. Liu να αλλάξει τη διαθήκη της ήρθε αφού ένιωσε παραμελημένη από τα παιδιά της, ιδιαίτερα στα τελευταία χρόνια της ζωής της και σε περιόδους ασθένειας. Σε πλήρη αντίθεση, η ίδια έβρισκε παρηγοριά και συντροφιά στα κατοικίδιά της, με αποτέλεσμα να διαθέσει τη σημαντική περιουσία της σε αυτά. Η επιλογή της αντανακλά μια αυξανόμενη τάση όπου τα άτομα θεωρούν τα κατοικίδια ζώα ως αναπόσπαστα μέλη της οικογένειας, που αξίζουν φροντίδα και παροχή.

Ωστόσο, αυτή η κληρονομιά έχει βυθιστεί σε μια νομική γκρίζα ζώνη, καθώς η κινεζική νομοθεσία δεν αναγνωρίζει επί του παρόντος τη νομιμότητα της ανάθεσης της κληρονομιάς απευθείας σε κατοικίδια ζώα. Αυτό έχει οδηγήσει σε ένα ενδιαφέρον νομικό αίνιγμα, το οποίο αμφισβητεί τους παραδοσιακούς κανόνες της κληρονομιάς και της διανομής της περιουσίας.

Για να αντιμετωπιστεί αυτή η περίπλοκη κατάσταση, μια τοπική κτηνιατρική κλινική διορίστηκε προσωρινά για να επιβλέπει και να διαχειρίζεται την κληρονομιά. Η ρύθμιση αυτή, ωστόσο, δεν έμεινε αδιαμφισβήτητη.

Ως απάντηση σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο, οι αξιωματούχοι αναζητούν ενεργά εναλλακτικές λύσεις. Ο Τσεν Κάι, αξιωματούχος στην εθνική έδρα του Κέντρου Καταγραφής Διαθηκών της Κίνας στο Πεκίνο, πρότεινε τον διορισμό ενός αξιόπιστου ατόμου για την επίβλεψη της κτηνιατρικής κλινικής, διασφαλίζοντας ότι τα κατοικίδια ζώα θα φροντίζονται επαρκώς σύμφωνα με τις επιθυμίες της κ. Liu.