Η δραματική στιγμή που αεροπλάνο έπιασε φωτιά ενώ ήταν στον αέρα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η δραματική στιγμή που αεροπλάνο έπιασε φωτιά ενώ ήταν στον αέρα (vid)
Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που κυκλοφορεί το Twitter και απεικονίζει τη βλάβη που έχει αεροπλάνο ενώ είναι στον αέρα.

Σε ένα δραματικό περιστατικό που τράβηξε την προσοχή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ένα φορτηγό αεροσκάφος Boeing 747-8 της Atlas Air αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι. Το περιστατικό, το οποίο συνέβη αργά το βράδυ της Πέμπτης (18/1) λίγο μετά την απογείωση, οφείλεται σε πυρκαγιά στον κινητήρα του αεροσκάφους.

Το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν πέντε μέλη του πληρώματος, κατάφερε να επιστρέψει με ασφάλεια στο αεροδρόμιο και ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Η επιτυχής αυτή αναγκαστική προσγείωση απέτρεψε αυτό που θα μπορούσε να ήταν μια μεγάλη καταστροφή, αναδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης και των πρωτοκόλλων αντιμετώπισης του πληρώματος.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) έχουν ξεκινήσει έρευνες για το ανησυχητικό αυτό περιστατικό. Η αρχική επιθεώρηση της FAA μετά την πτήση αποκάλυψε μια σημαντική τρύπα μεγέθους μπάλας πάνω από τον κινητήρα, μια λεπτομέρεια που υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης που αντιμετώπισε το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Προσθέτοντας στη δραματική φύση αυτού του γεγονότος, κυκλοφόρησαν ανεπιβεβαίωτα βίντεο σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία φέρονται να δείχνουν φλόγες να ξεσπούν από το αριστερό φτερό του αεροπλάνου ενώ αυτό βρισκόταν στον αέρα. Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν εκτεταμένη ανησυχία και ενδιαφέρον στους διαδικτυακούς χρήστες, αν και η αυθεντικότητά τους παραμένει ανεπιβεβαίωτη.