Καλπάζει ο κορονοϊός: Στους 103 οι νεκροί

Επιμέλεια: Newsroom
Καλπάζει ο κορονοϊός: Στους 103 οι νεκροί
Τα νέα δεδομένα για τον κορονοϊό και τη γρίπη από τον ΕΟΔΥ.

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη (18/1) τη νέα εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης των κρουσμάτων κορονοϊού, της γρίπης και των λοιπών ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού που είναι σε έξαρση στη χώρα μας.

Όπως προκύπτει από την έκθεση καταγράφηκαν 8 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν 4 νέοι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Δηλώθηκαν αναδρομικά 7 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, με ημερομηνία εισαγωγής εντός των εβδομάδων 49/2023 έως 01/2024, καθώς και 2 θάνατοι, ένας με ημερομηνία θανάτου εντός της εβδομάδας 52/2023 και ένας με ημερομηνία θανάτου εντός της εβδομάδας 01/2024.

Ως προς τον κορονοϊό προκύπτει ότι η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε σημαντική μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης, ο αριθμός των εισαγωγών παρουσίασε μείωση 27% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 εβδομάδες και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 .

Ακόμα, ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023.

Τέλος, καταγράφηκαν 103 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 84 έτη. Ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων τις προηγούμενες 4 εβδομάδες και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 (n=206).