O παγκόσμιος χάρτης των εκατομμυριούχων: Ποσά που... ζαλίζουν στις ΗΠΑ

Επιμέλεια: Newsroom
O παγκόσμιος χάρτης των εκατομμυριούχων: Ποσά που... ζαλίζουν στις ΗΠΑ
Oι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται του παγκόσμιου πληθυσμού των εκατομμυριούχων με το εντυπωσιακό ποσοστό του 40%, με την Κίνα και τη Γαλλία να ακολουθούν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν την πρώτη θέση στον παγκόσμιο πληθυσμό των εκατομμυριούχων με το εντυπωσιακό ποσοστό του 40% των υπερ-πλούσιων, με την Κίνα και τη Γαλλία να ακολουθούν πολύ πιο πίσω.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν ένα εντυπωσιακό αριθμό των 22,7 εκατομμυρίων εκατομμυριούχων, ξεπερνώντας την Κίνα με 6,2 εκατομμύρια και τη Γαλλία με 2,8 εκατομμύρια, όπως αναφέρει το Visual Capitalist χρησιμοποιώντας στοιχεία από την UBS και την Credit Suisse.

1

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα αυτών των εκατομμυριούχων διαθέτει από 1 έως 5 εκατομμύρια δολάρια, αποτελώντας το 87% της λίστας. Οι υπερπλούσιοι, όσοι έχουν πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια, αποτελούν ένα μικρότερο ποσοστό, μόλις 4,6%.

Ενώ δισεκατομμυριούχοι όπως ο Elon Musk απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, υπάρχει μια ευρύτερη και πολυπληθέστερη κοινότητα εκατομμυριούχων στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, από το 2023, υπάρχουν σχεδόν 22 εκατομμύρια εκατομμυριούχοι στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων γνωστών προσώπων όπως ο Ντουέιν Τζόνσον, η Ντόλι Πάρτον, η Τζένιφερ Λόπεζ και άλλοι.

Ο Elon Musk συνεχίζει να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ, αφού διαθέτει πάνω από 251 δισεκατομμύρια δολάρια, επισκιάζοντας τον Jeff Bezos κατά 90 δισεκατομμύρια δολάρια. Άλλοι αξιοσημείωτοι δισεκατομμυριούχοι είναι οι Larry Ellison, Warren Buffet, Bill Gates και Mark Zuckerberg.

Ωστόσο, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο αποκάλυψε ότι μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των εκατομμυριούχων αισθάνεται πραγματικά πλούσιο.

Μόλις το 8% των Αμερικανών με τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια σε επενδύσεις θεωρούν τον εαυτό τους πλούσιο, σύμφωνα με έρευνα της Ameriprise Financial σε περισσότερους από 3.000 ενήλικες. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 240 άτομα.