Χιόνια στην Αττική: Ποιες περιοχές του λεκανοπεδίου θα... ντυθούν στα λευκά

Επιμέλεια: Newsroom
Χιόνια στην Αττική: Ποιες περιοχές του λεκανοπεδίου θα... ντυθούν στα λευκά
Η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει και τα πρώτα χιόνια στην Αττική έρχονται από το... βράδυ.

Η επιδείνωση του καιρού κλιμακώνεται στο Σάββατο (12/1), οπότε και θα έχουμε χιόνια στην Αττική, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα της τάξεως των 5 με 6 βαθμών Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας ενώ ηλιοφάνεια αναμένεται την Κυριακή, και «ανοιξιάτικος» καιρός από Δευτέρα.

Στην Αττική θα χιονίσει από σήμερα το βράδυ και οι περιοχές που επηρεαστούν είναι η Πάρνηθα, η Πεντέλη ,ο Κιθαιρώνας και ο Υμηττός, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο χιόνι θα ρίχνει μέχρι και το βράδυ Σάββατου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για χιόνια το Σάββατο

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές των ανωτέρω περιοχών (ενδεικτικό υψόμετρο από τα 500-600 μέτρα και πάνω). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, με τοπικές βροχές και πιθανόν στο νότιο Ιόνιο τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα της τάξεως των 5 με 6 βαθμών Κελσίου. Στα βόρεια και τα κεντρικά δε θα ξεπεράσει τους 06 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 09 με 11 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, από το απόγευμα της Παρασκευής και μετά περιμένουμε χιονοπτώσεις σε Κιθαιρωνά, Υμηττό, Πάρνηθα, Πεντέλη, από τα 700 μέτρα και υψηλότερα και προς το βράδυ εξασθενημένα φαινόμενα σε Βαρνάβα, Διόνυσο, Βίλια, Πεντέλη.