Δημοσκόπηση ALCO: «Μάχη» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ για τη δεύτερη θέση, το 49% κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Δημοσκόπηση ALCO: «Μάχη» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ για τη δεύτερη θέση, το 49% κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών (vid)
Η γνώμη των πολιτών για την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση αποτυπώνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco.

Σημαντικό προβάδισμα στη ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών δίνει η πρώτη δημοσκόπηση του 2024, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha. Το κυβερνών κόμμα λαμβάνει 30,3% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, με το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 12,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 11,8%.

Σημαντική άνοδο εμφανίζουν τα ποσοστά του ΚΚΕ, που καταγράφεται στο 9,7% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, με την Ελληνική Λύση να έχει επίσης κέρδη, στο 5,9%.

Οι πολίτες μεταξύ άλλων απάντησαν σε ερωτήσεις για το πώς βλέπουν να εξελίσσεται η κατάσταση με το εισόδημά τους και το βιοτικό τους επίπεδο το 2024.

Απαντώντας στο ερώτημα τι φοβίζει περισσότερο τους Έλληνες, το 42% απαντά ότι είναι το οικονομικό, το «να μην μπορώ να τα βγάλω πέρα», το 24% ανησυχεί περισσότερο για τα προβλήματα υγείας και το 16% να πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. Το 13% απαντά ότι το ανησυχεί η επέκταση των πολέμων και το 4% οι ανατροπές στην προσωπική ζωή.

Όσον αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το 35% συμφωνεί με την επιλογή της κυβέρνησης και το 49% διαφωνεί. Αναποφάσιστο μένει το 16%.

Στις τάξεις των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 58% διαφωνεί με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το 28% συμφωνεί, ενώ αναποφάσιστο είναι το 14%.