Ανήλικοι συνελήφθησαν στην Καλαμάτα μετά τη χρήση ναυτικής φωτοβολίδας: Έριξαν βεγγαλικά σε αυλή σπιτιού

Επιμέλεια: Newsroom
Ανήλικοι συνελήφθησαν στην Καλαμάτα μετά τη χρήση ναυτικής φωτοβολίδας: Έριξαν βεγγαλικά σε αυλή σπιτιού
Δύο αδέρφια, 13 και 14 ετών, συνελήφθησαν χθες βράδυ (30/12), καθώς πέταξαν βεγγαλικό στην αυλή μονοκατοικίας στην Καλαμάτα.

Δύο αδέλφια, ηλικίας 13 και 14 ετών, προκάλεσαν άθελά τους χάος στην Καλαμάτα, πυροδοτώντας ένα πυροτέχνημα στην αυλή ενός σπιτιού. Το περιστατικό, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές και να υπάρξει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, τράβηξε γρήγορα την προσοχή της τοπικής κοινωνίας και των αστυνομικών αρχών.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, μόλις είδε τον όλεθρο, επικοινώνησε αμέσως με την αστυνομία. Η ομάδα ΔΙΑΣ, ανταποκρινόμενη στην κλήση, εντόπισε γρήγορα τα νεαρά αδέλφια. Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας, ανακάλυψαν στο σακίδιο του 13χρονου μια σειρά από αντικείμενα: μια ναυτική φωτοβολίδα, έναν αναπτήρα , ένα καπνογόνο και 15 ρουκέτες.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν συνελήφθησαν και οι γονείς των εφήβων, ηλικίας 39 και 45 ετών, σε σχέση με το περιστατικό. Η εξέλιξη αυτή πρόσθεσε ένα επίπεδο πολυπλοκότητας στην υπόθεση, καθώς έθεσε ερωτήματα σχετικά με την εποπτεία και την πρόσβαση των ανηλίκων σε τόσο επικίνδυνα υλικά.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό. Η υπόθεση αυτή προκάλεσε μια ευρύτερη συζήτηση στην κοινότητα σχετικά με την ασφάλεια, τη διαθεσιμότητα δυνητικά επικίνδυνων υλικών σε ανηλίκους και τη γονική ευθύνη.