Στο Top 10 των πόλεων με τη μεγαλύτερη χρήση κάνναβης η Αθήνα!

Επιμέλεια: Newsroom
Στο Top 10 των πόλεων με τη μεγαλύτερη χρήση κάνναβης η Αθήνα!
Στις δέκα πόλεις με τη μεγαλύτερη χρήση κάνναβης στην Ευρώπη συγκαταλέγεται η Αθήνα, αφού οι κάτοικοί της καπνίζουν σε ετήσιο μέσο όρο είκοσι κιλά την ημέρα.

Με τρελούς ρυθμούς συνεχίζεται η χρήση ναρκωτικών ουσιών από τους κατοίκους της Αττικής, , σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει από την ανάλυση των λυμάτων ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας και αναπληρωτής πρόεδρος Συμβουλίου Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης.

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο κ. Θωμαΐδης, σήμερα οι κάτοικοι της Αττικής κάνουν χρήση σε ετήσιο μέσο όρο περίπου ένα κιλό κοκαΐνης την ημέρα, περίπου 150 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης και περίπου είκοσι κιλά κάνναβης.

Από την καταγραφή των στοιχείων προκύπτει ακόμα ότι χρήση κάνναβης κάνει σήμερα το 10%-11% των κατοίκων της Αττικής, ενώ χρήση κοκαΐνης κάνει το 0,25% του πληθυσμού της. Μάλιστα, η Αθήνα συγκαταλέγεται στις δέκα πόλεις με τη μεγαλύτερη χρήση κάνναβης στην Ευρώπη.

«Χρήση κάνναβης κάνει σήμερα το 10%-11% του πληθυσμού της Αττικής, όπως φαίνεται από την ανάλυση των λυμάτων. Η χρήση κάνναβης μειώθηκε το διάστημα Μάρτιος – Σεπτέμβριος 2020, διότι την περίοδο της πρώτης καραντίνας έγινε δυσκολότερη η διακίνησή της, ωστόσο, στη συνέχεια αυξήθηκε σημαντικά», σημειώνει ο κ. Θωμαΐδης.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι η χρήση κάνναβης είναι αυξημένη στον ευρωπαϊκό Νότο, αλλά και σε συγκεκριμένες πόλεις στην Ολλανδία, στο Παρίσι, στο Λονδίνο.

Πηγή: ethnos.gr