Παναθηναϊκός - Μακάμπι Χάιφα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έξω από την Λεωφόρο

Επιμέλεια: Newsroom
Παναθηναϊκός - Μακάμπι Χάιφα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έξω από την Λεωφόρο
Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας έξω από την Λεωφόρο για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι Χάιφα.

Κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων, στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι Χάιφα υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Αυτό συμβαίνει λόγω των προσφάτων επεισοδίων στον Ρέντη αλλά και επειδή ο συγκεκριμένος αγώνας έχει χαρακτηριστεί από την ΟΥΕΦΑ ως αγώνας υψηλού κινδύνου.

Εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονται εντός και εκτός σταδίου, ενώ οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί. Έχουν δημιουργηθεί ζώνες ασφαλείας περιμετρικά του γηπέδου και κανένας δεν μπορεί να προσεγγίσει το γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

leoforos1

leoforos1

Κανονικά τα ΜΑΤ στη Λεωφόρο

Νωρίτερα, διμοιρίες των ΜΑΤ αρνήθηκαν να μεταβούν στη Λεωφόρο για να περιφρουρήσουν το γήπεδο του Παναθηναϊκού, ενόψει του αγώνα με την Μακάμπι Χάιφα. Η συγκεκριμένη κίνηση μεταφράστηκε ως μια πρωτοβουλία διαμαρτυρίας για όσα συνέβησαν στον Ρέντη που είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 31χρονου συναδέλφου τους.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικές διμοιρίες έφτασαν μέχρι τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ωστόσο στη συνέχεια, και κατόπιν εσωτερικής συνεννόησης, επέστρεψαν στις βάσεις του.

Λίγο αργότερα ωστόσο, κλήθηκαν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. οι προϊστάμενοι των διμοιριών και στη συνέχεια, έπειτα από διαβουλεύσεις και συζητήσεις, οι διμοιρίες κατευθύνθηκαν κανονικά στο πόστο τους, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.