Άγρια επίθεση αστυνομικών κατά των απεργών των ΟΤΑ: «Γιατί βαράτε ρε παιδιά, σκουπίδια μαζεύουμε» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Άγρια επίθεση αστυνομικών κατά των απεργών των ΟΤΑ: «Γιατί βαράτε ρε παιδιά, σκουπίδια μαζεύουμε» (vid)
Οι αστυνομικοί άρχισαν να χτυπούν τους απεργούς και να πετούν χημικά.

Οι απεργοί του ΟΤΑ έκαναν πορεία φτάνοντας στο υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας και ζητούσαν να συναντηθούν με κάποιον εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, οι συμβασιούχοι διεκδικούν την μονιμοποίησή τους και αυξήσεις στους μισθούς τους.

Ωστόσο η αστυνομία προχώρησε σε μια απαράδεκτη κίνηση κρατώντας κάποιους από τους απεργούς και μάλιστα τους έριξαν και χημικά.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στο βίντεο του 902.gr, ένας από τους ανθρώπους που εργάζονται στην καθαριότητα απευθύνθηκε στους αστυνομικούς που χτυπούσαν τον συνάδελφό του και τους είπε: «Γιατί βαράτε ρε παιδιά, σκουπίδια μαζεύουμε. Συνομήλικοι είμαστε, γιατί βαράτε, με ποιο δικαίωμα. Με ποιο δικαίωμα μου λες; Ειρηνική πορεία κάνουμε, για τα κλεμμένα».

«Έξω, περάστε έξω!», φώναζαν οι αστυνομικοί και συνέχιζαν να χτυπούν τους απεργούς.

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει», απάντησαν οι συνάδελφοί τους, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων τους, κάτι που τελικά έγινε αφού η αστυνομία άφησε τους απεργούς που κρατούσε, ανάμεσα τους και τον Κώστα Ρεϊτζόπουλο, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, συμβασιούχος στο Δήμο Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τελικά αντιπροσωπεία των απεργών μπήκε στο υπουργείο για να συναντηθεί με εκπρόσωπο της κυβέρνησης.