Μέτρα κατά της οπαδικής βίας: «Γιατί αποκλείστηκε το σενάριο της οριστικής διακοπής όλων των πρωταθλημάτων» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μέτρα κατά της οπαδικής βίας: «Γιατί αποκλείστηκε το σενάριο της οριστικής διακοπής όλων των πρωταθλημάτων» (vid)
Γιατί τελικά δεν έγινε οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας με λουκέτο στις εξέδρες της Super League για δύο μήνες. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, το μέτρο αυτό θα αφορά και τα παιχνίδια των μεγάλων ΠΑΕ που έχουν Β' ομάδες στη Super League 2.

Όπως ξεκαθαρίστηκε, τα ευρωπαϊκά ματς των ομάδων την Πέμπτη θα γίνουν ως εξής: Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα παίξουν κανονικά με κόσμο κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα και την Ελσίνκι, κάτι όμως που δεν ισχύει για τον Ολυμπιακό.

«Ποια σενάρια αποκλείστηκαν και γιατί»

Ωστόσο στο ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, προβλήθηκε ρεπορτάζ για το ποια σενάρια αποκλείστηκαν και γιατί.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος ανέφερε: «Η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα, θεωρήθηκε ότι ένα τέτοιο μέτρο θα έπεφτε επί δικαίων και αδίκων και μάλιστα θα λειτουργούσε πολύ αρνητικά συνολικά για τον ελληνικό αθλητισμό.

Πήγαν σε ένα μέτρο προς την κυβέρνηση το οποίο και μπορούσε να ελεγχθεί γιατί αν έκλειναν μόνο οι θύρες των οργανωμένων θα έμπαιναν κάπου αλλού και δεν εγγυάται κανένας την ασφάλεια των υπολοίπων θεατών πλέον στα γήπεδα. Γι' αυτό πήγαν σ΄ αυτό το μέτρο που έχει επιπτώσεις μεν, αλλά θεωρούν ότι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του φαινομένου, εφόσον ισχύσουν και όλα τα υπόλοιπα».