Απίστευτη καταδίωξη στο Λος Άντζελες: Προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς κάνοντας όπισθεν (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Απίστευτη καταδίωξη στο Λος Άντζελες: Προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς κάνοντας όπισθεν (vid)
Δραματική είναι η καταδίωξη που έλαβε μέρος στο Λος Άντζελες, καθώς ο οδηγός έκανε όπισθεν για αρκετά χιλιόμετρα.

Σε μια δραματική και συγκλονιστική καταδίωξη, το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες (LAPD) συνέλαβε έναν ύποπτο μετά από καταδίωξη υψηλής ταχύτητας που καθήλωσε την πόλη. Η καταδίωξη, η οποία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή του νότιου Λος Άντζελες, φαίνεται πως ο οδηγός εφάρμοσε τολμηρές τακτικές στην προσπάθειά του να αποφύγει την αστυνομία. Μεταξύ άλλων ο οδηγός έκλεψε ένα αυτοκίνητο και έκανε όπισθεν για αρκετά χιλιόμετρα.

Το χρονικό της καταδίωξης

Η καταδίωξη ξεκίνησε γύρω στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, όταν δημοσιεύτηκαν πληροφορίες ότι ο οδηγός, που καταζητείται για κλοπή αυτοκινήτου, εντοπίστηκε στην περιοχή του νότιου Λος Άντζελες. Το SkyFOX κατέγραψε ζωντανά πλάνα από την καταδίωξη, προσθέτοντας ένα κινηματογραφικό στοιχείο στην ήδη έντονη κατάσταση. Ο οδηγός, σε μια απροκάλυπτη επίδειξη απερίσκεπτης επικινδυνότητας, έκανε ελιγμούς με ένα κλεμμένο φορτηγό στους πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου του Λος Άντζελες, οδηγώντας συχνά σε λάθος κατεύθυνση σε μονόδρομους σε μια απελπισμένη προσπάθεια να διαφύγει.

@bbcnews This driver had different plans while being chased by by police in Los Angeles. #LA #PoliceVideos #PoliceChase #USA #BBCNews ♬ original sound - BBC News

Καθώς η καταδίωξη κλιμακωνόταν, οι ελιγμοί του υπόπτου γίνονταν όλο και πιο τολμηροί. Σε μια σοκαριστική ανατροπή, ο οδηγός εθεάθη να οδηγεί το φορτηγό με την όπισθεν, μια πρωτοφανής τακτική σε μια καταδίωξη τόσο υψηλού κινδύνου. Αυτή η πράξη απελπισίας, αν και στιγμιαία αποτελεσματική, αποδείχθηκε τελικά μάταιη μπροστά στην αδυσώπητη καταδίωξη του LAPD.

Η καταδίωξη έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν ο ύποπτος εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα και διέφυγε πεζός. Η καταδίωξη μετατράπηκε σε καταδίωξη με τα πόδια, καθώς ο ύποπτος διέσχισε ένα συγκρότημα κατοικιών, περνώντας ανάμεσα από κτίρια και πλησιάζοντας πολλά σπίτια σε μια προφανή προσπάθεια να βρει καταφύγιο ή να μπερδέψει τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν. Ωστόσο, οι προσπάθειες του υπόπτου ήταν μάταιες.

Μετά από μια τεταμένη και απρόβλεπτη καταδίωξη, ο ύποπτος, συνειδητοποιώντας το μάταιο της περαιτέρω αντίστασης, παραδόθηκε τελικά. Ο ύποπτος σταμάτησε και περίμενε καθώς οι επίγειες μονάδες του LAPD πλησίαζαν, με αποτέλεσμα την τελική σύλληψη και προφυλάκισή του.