Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 30,5% η ΝΔ, οριακά πάνω από μονοψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 30,5% η ΝΔ, οριακά πάνω από μονοψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ (vid)
Προβάδισμα 18,3 μονάδων της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία δείχνει πως το ΠΑΣΟΚ παγιώνεται στη δεύτερη θέση, μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζονται οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ παραμένει δεύτερο πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis για το MEGA σε πανελλαδικό δείγμα 1.303 ατόμων το διάστημα 22 με 28 Νοεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis, συγκριτικά με τον Οκτώβριο, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει επιπλέον 1,8% και φτάνει το 10,2% στην πρόθεση ψήφου. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 1,6% συγκριτικά με τον Οκτώβριο και φτάνει στο 12,2% και καταγράφεται ως δεύτερη δύναμη δημοσκοπικά.

Διαπιστώνεται ότι 4 στους 10 κεντροαριστερούς πιστεύουν πως θα δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ.

Οι διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση οι μισοί ψηφοφόροι (51%) του ΣΥΡΙΖΑ των εκλογών του Ιουνίου παραμένουν συσπειρωμένοι στο κόμμα. Οι μεγαλύτερες μετακινήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται προς το ΚΚΕ και λιγότερο προς το ΠΑΣΟΚ.

Η αξιολόγηση για Μητσοτάκη και Κασσελάκη

Αρνητική είναι η αξιολόγηση τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αξιωματική αντιπολίτευση στη δημοσκόπηση της Metron Analysis. Συγκεκριμένα, 55% αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση και 39% θετικά. Σε ό,τι αφορά στην αξιωματική αντιπολίτευση, το 86% την αξιολογούν αρνητικά και το 8% θετικά.

Το 50% αξιολογούν αρνητικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 45% θετικά. Από την άλλη, το 73% αξιολογούν αρνητικά τον Στέφανο Κασσελάκη και το 16% θετικά.