Δημοσκόπηση Pulse: Δεύτερο κόμμα ξανά το ΠΑΣΟΚ με 15%, από κοντά και το ΚΚΕ, κατρακύλα για ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη

Επιμέλεια: Newsroom
Δημοσκόπηση Pulse: Δεύτερο κόμμα ξανά το ΠΑΣΟΚ με 15%, από κοντά και το ΚΚΕ, κατρακύλα για ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη
Νέο πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, που παρουσιάσθηκε στο σημερινό (23/11) κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Δυσοίωνο προδιαγράφεται το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι

Ήδη, ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην τρίτη θέση, πίσω από το ΠΑΣΟΚ – Κίηνμα Αλλαγής, ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες σε ποσοστό που φθάνει το 62% πιστεύουν ότι τα πράγματα για το κόμμα μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις στελεχών (και χωρίς να υπολογίζονται αυτές που έλαβαν χώρα σήμερα) θα πάνε λίγο ή πολύ χειρότερα.

Παράλληλα, στο σύνολο των ερωτηθέντων, οι έξι στους δέκα κρίνουν αρνητικά τις πρόσφατες εσωκομματικές πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη. Αρνητικά, όμως, κρίνει και το 34% εκείνων που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνιο τις πρωτοβουλίες του Προέδρου του κόμματος, ενώ, το 80% εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν εκ νέου ΣΥΡΙΖΑ τις κρίνει θετικά.

Η δημοσκόπηση, πάντως, αναδεικνύει και τη «μάχη» για τη δεύτερη θέση στο πολιτικό σκηνικό, με το ΠΑΣΟΚ να περνά στη δεύτερη θέση, λαμβάνοντας 0,5% πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ και ποσοστό 13% (με όλες τις απαντήσεις, χωρίς κατανομή των αναποφάσιστων).

Στην πρόθεση ψήφου η πολιτική παντοδυναμία της ΝΔ επιβεβαιώνεται και σ' αυτή τη δημοσκόπηση της Pulse με το κυβερνών κόμμα να λαμβάνει ποσοστό 33%, έναντι 13% του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση και 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ λαμβάνει 9%. Στη δημοσκόπηση του Οκτωβρίου της Pulse η ΝΔ ελάμβανε 33,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο 15% και ήταν δεύτερος, ενώ το ΠΑΣΟΚ ελάμβανε 12% και το ΚΚΕ 8,5%

Στο σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων η ΝΔ λαμβάνει 38%, το ΠΑΣΟΚ 15%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%, ενώ διψήφιο είναι και το ποσοστό του ΚΚΕ, στο 10,5%.