H Γερμανία σκέφτεται να απαγορεύσει την πορνεία αφού η χώρα χαρακτηρίστηκε ως «ο οίκος ανοχής της Ευρώπης»

Επιμέλεια: Newsroom
H Γερμανία σκέφτεται να απαγορεύσει την πορνεία αφού η χώρα χαρακτηρίστηκε ως «ο οίκος ανοχής της Ευρώπης»
Διάφοροι πολιτικοί στη Γερμανία ζητούν να απαγορευτεί η πορνεία καθώς η κατάσταση έχει λάβει δραματικές διαστάσεις και η χώρα εξελίσσεται στον «οίκο ανοχής της Ευρώπης».

Γερμανοί πολιτικοί πιέζουν για την απαγόρευση της πορνείας, δύο και πλέον δεκαετίες μετά τη νομιμοποίησή της, εν μέσω σκληρών κριτικών ότι το έθνος έχει μετατραπεί στον μεγάλο «οίκος ανοχής της Ευρώπης».

Το κεντροδεξιό κόμμα CDU είναι μεταξύ εκείνων που ζητούν την άμεση αλλά μερική ποινικοποίηση της πορνείας, υποστηρίζοντας ότι η νομιμοποίηση της το 2002 απέτυχε στο να δώσει στις εργάτριες του σεξ περισσότερα δικαιώματα και αναγνώριση βάσει της γερμανικής νομοθεσίας.

Η σεξεργασία νομιμοποιήθηκε το 2002, με στόχο να δώσει στις 250.000 εργαζόμενες του σεξ στη Γερμανία εργασιακά δικαιώματα, πρόσβαση σε επιδόματα πρόνοιας και το δικαίωμα να καταγγέλλουν πελάτες που δεν δέχονταν να πληρώσουν για υπηρεσίες.

Σήμερα, ωστόσο, κορυφαίοι πολιτικοί ισχυρίζονται στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του σεξ δεν έχουν ούτε δικαιώματα ούτε καν προστασία.

Η Dorothee Bär, η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των δύο βασικών Χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων της Γερμανίας, του CDU και του CSU, δήλωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ισότητα, εφόσον δεχόμαστε ότι εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες αντιμετωπίζονται σαν σκλάβες. Είναι μια προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που πρέπει επειγόντως να τερματίσουμε»

«Η Γερμανία έχει γίνει ο οίκος ανοχής της Ευρώπης. Οι γυναίκες κακομεταχειρίζονται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο από τους πελάτες και τους μαστροπούς τους», τόνισε σε άλλο σημείο.