Αυτή είναι η λίστα με τους καλύτερους σεφ του κόσμου για το 2023: Στην κορυφή (ξανά) ένας Ισπανός

Αυτή είναι η λίστα με τους καλύτερους σεφ του κόσμου για το 2023: Στην κορυφή (ξανά) ένας Ισπανός
Ο γεννημένος στη Μαδρίτη, Dabiz Muñoz, κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του καλύτερου σεφ του πλανήτη.

Τα Best Chef Awards έχουν ως στόχο τους να αναδείξουν τους 100 κορυφαίους σεφ και διοργανώνονται κάθε χρόνο και σε διαφορετικό μέρος του κόσμου. Στον φετινό διαγωνισμό, λοιπόν, που έλαβε χώρα στο Μεξικό, αυτός που βρέθηκε στην πρώτη θέση ήταν και πάλι ο Dabiz Muñoz, ο οποίος έκανε το three-peat, κατακτώντας τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο γεννημένος στη Μαδρίτη σεφ έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσει κάτι πραγματικά εντυπωσιακό στο διάσημο εστιατόριό του, DiverXO, το οποίο έχει κατακτήσει τρία αστέρια Michelin. Με μια απλή βόλτα από την ιστοσελίδα του εστιατορίου, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς πως ο Muñoz δεν πρόκειται για έναν συνηθισμένο σεφ.

«Ένα ταξίδι στον ηδονιστικό, άπληστο και δημιουργικό κόσμο του Dabiz Muñoz. Πρωτοποριακή κουζίνα στην οποία όλα είναι δυνατά», διαβάζουμε στο εισαγωγικό κείμενο της σελίδας του εστιατορίου, το οποίο φημίζεται για την ασιατική του κουζίνα.

Στα 33 του έγινε ένας από τους νεότερους σεφ με τρία αστέρια Michelin, ενώ σήμερα 10 χρόνια μετά έχει εξελίξει τόσο το επίπεδο των πιάτων του στο εστιατόριο, τα οποία μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής. Όσον αφορά το μενού γευσιγνωσίας για ένα άτομο στο DiverXO, κοστίζει 365 ευρώ χωρίς κρασί, ωστόσο ο σεφ υπόσχεται πως όποιος το επισκεφτεί θα βιώσει ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι.

Τη δεύτερη θέση στα φετινά Best Chef βρέθηκε ο Καταλανός Albert Adriá, ενώ η Ana Roš από τη Σλοβενία έκλεισε την πρώτη τριάδα. Εδώ μπορείς να δεις αναλυτικά τη λίστα με τους 100 κορυφαίους του πλανήτη, σε μια λίστα, βέβαια, που δεν πετύχαμε το όνομα κάποιου Έλληνα σεφ.