Η Αττική θα γεμίσει με 750 κάμερες: Τι προβλέπει το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την εγκληματικότητα και τις τροχαίες παραβάσεις

Επιμέλεια: Newsroom
Η Αττική θα γεμίσει με 750 κάμερες: Τι προβλέπει το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την εγκληματικότητα και τις τροχαίες παραβάσεις
Η Ελληνική Αστυνομία είναι έτοιμη να τοποθετήσει 750 σταθερές κάμερες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αλλά και για τροχαία ατυχήματα.

Σε εξέλιξη βρίκσεται η έρευνα από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, που θα περιλαμβάνει ανάλυση των περιοχών της Αττικής, με βάση τα περιστατιικά παραβατικότητας. Κάμερες θα τοποθετηθούν με βάση τον συγκεκριμένο χάρτη, που θα προκύψει από την έρευνα, ώστε τα ποσοτά αστυνόμευσης να αυξηθούν σε κάθε περιοχή.

Αυτό το σχέδιο ισοδυναμεί με αναβάθμιση του κέντρου επιχεριήσεων τόσο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όσο και στο αρχηγείο της Κατεχάκης. Αυτή την στιγμή λειτουργούν μόλις 18 κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι κάμερες της Περιφέρειας Αττικής που όμως χρησιμοποιούνται για την κυκλοφορία είναι περίπου 150.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες τόσο από νομικής πλευράς όσο και για την εξασφάλιση των κονδυλίων με τον Γιάννη Οικονόμου να φαίνεται αποφασισμένος παρά τις ενδεχόμενες όποιες αντιδράσεις, να ενισχύσει τα οπτικά μέσα της ΕΛ.ΑΣ. που σημαίνει ότι έρχονται προμήθειες και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα όπως για παράδειγμα περισσότερα drones.